Pelerinajul absolvenţilor de liceu, promoţia 2018

Aproape 200 de elevi de clasa a XII-a din Dieceza de Iaşi au participat sâmbătă, 28 octombrie 2017, la pelerinajul absolvenţilor de liceu la sanctuarul din Cacica. Între ei s-au aflat și elevii clasei a XII-a de la profilul teologic. PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, şi PS Nicolas Brouwet, episcop de Lourdes, s-au alăturat tinerilor prezenţi. Scopul acestui pelerinaj a fost pregătirea spirituală a elevilor pentru examenul maturităţii şi pentru alegerile importante ale vieţii

Sub motoul „Cu Maria la începutul maturităţii noastre”, cei aproape 200 de tineri din dieceză s-au adunat la intrarea în Cacica de unde au parcurs drumul până la sanctuar recitând sfântul Rozariu şi cântând.

După o scurtă prezentare a istoriei bisericii şi a icoanei Maicii sfinte, a urmat momentul de meditaţie sub călăuzirea pr. Daniel Iacobuţ, care i-a invitat pe tineri să-şi stabilească punctele cardinale ale vieţii creştine pentru a avea o viaţă frumoasă, pentru alegeri înţelepte şi pentru a trăi cu Dumnezeu. Roadele acestui moment s-au văzut şi în dorinţa multor tineri de a se împăca cu Dumnezeu prin sacramentul Spovezii şi primirea lui Cristos în sfânta Euharistie.

În cadrul sfintei Liturghii, episcopul francez de Lourdes şi Tarbes, Nicolaus Brouwet, i-a îndemnat pe tineri la încredere în iubirea lui Dumnezeu urmând exemplul micuţei Bernadeta Soubiroux. Preasfinţitul Aurel Percă i-a asigurat pe tineri la sfârşitul sfintei Liturghii de grija păstorilor diecezei faţă de ei şi de faptul că sunt prezenţi în rugăciunile lor pentru a avea rezultate bune la examenele care vor veni dar şi pentru a face alegeri bune în drumul lor spre maturitate.

După pauza pentru prânz a urmat întâlnirea cu Isus din sfânta taină, când tinerii au adus la altar prin adoraţie toate dorinţele lor, temerile lor şi s-au rugat şi pentru colegii lor care nu au putut face acest pelerinaj.

La încheiere, părintele Petru Tamaş, inspectorul şcolar diecezan, le-a mulţumit liceenilor, preoţilor responsabili zonali şi profesorilor prezenţi pentru participare şi implicare, pentru reuşita acestui pelerinaj şi i-a îndemnat pe tineri să continue să se roage şi să studieze pentru că astfel vor avea succesul garantat atât la examene cât şi în viaţă.

A fost o zi în care elevii au evadat prin rugăciune, reflecţii şi cântări spre acea linişte interioară şi încredere în Dumnezeu şi în sine de care au nevoie în perioada care urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *