Calea Sfintei Cruci pe Cetățuia

10398392_1081143855282436_464924157643639499_nMarţi, 15 martie 2016, după căderea serii, peste 300 de tineri din Iași sau care studiază în Iași au parcurs Calea Sfintei Cruci pe dealul Cetăţuia.

Acest eveniment spiritual a fost organizat de Acţiunea Catolică Iaşi-Centru, în colaborare cu Parohia „Sfântul Anton de Padova”, Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, Iaşi, corul de tineri ai catedralei, „Juvenes Ecclesiae”, Asociaţia Studenţilor Catolici, grupul Taize, la care s-au adaugat si elevi ai Liceului Pedagogic ,,Vasile Lupu”, profilul de teologie Romano-Catolică, elevele de la Casa Providenței din Bucium, precum și diferiţi studenţi, preoţi şi persoane consacrate.

A fost un moment în care fiecare persoană a putut să mediteze la opera de răscumparare a mântuitorului şi, totodată, un moment de rugăciune care a determinat participanţii să simtă cu intensitate Drumul Calvarului.

Meditaţiile de la fiecare staţiune au fost realizate de către tineri şi au urmărit să conştientizeze că Isus Cristos a parcurs drumul chinuitor al Calvarului pentru ca noi să avem parte de rascumpărare. Isus Cristos şi-a întins braţele pe cruce pentru ca fiecare persoană să poata primi ,,îmbraţişarea răscumpărării”

Alexandra Ciubotaru, clasa a XII-a D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *