Ecouri pascale

Muzică, teatru, concurs – toate acestea s-au îmbinat într-o serată de excepție organizată de elevii profilului teologic, joi, 19 aprilie 2018. Evenimentul a avut loc la Căminul Xaverianum și s-a voit a fi un alt mod de a trăi bucuria Învierii Domnului.

Serata a fost deschisă de un buchet de cântece pascale interpretat de corala Coelestis a Căminului Xaverianum, corală coordonată de dirijoarea dr. Petronela Andrieș. Frumoasele cântări ne-au ajutat reaprindem în noi spiritul bucuriei pascale și să simțim parfumul sărbătorii.

Elevii clasei a IX-a ne-au purtat, prin intermediul unei piese de teatru, în lumea zeităților romane. Micii actori ne-au demonstrat că mai există elevi care iubesc limba latină, elevi pasionați de istorie și antichitate. Replicile, intercalate cu expresii în limba latină ne-au purtat la originile limbii pe care o vorbim.

Două eleve, care locuiesc în Casa Providenței, au destins atmosfera printr-o scenetă umoristică. Talentul, spiritul de glumă sunt doar câteva dintre caracteristicile celor două tinere.

A urmat miezul seratei, un concurs, în mai multe rânduri, între elevii celor patru clase de la profilul teologic, cu întrebări din Mica Biblie. În final, după ce au apelat și la varianta ajutătoare „Sună un prieten!”, s-au impus elevii clasei a X-a. Efortul și pregătirea participanților au fost răsplătite cu premii.

Seara a continuat cu „cina împreună” și s-a încheiat cu o suită de dansuri populare și moderne pe terenul de sport din incinta Căminului.

A fost o seară frumoasă, o seară a comuniunii și prieteniei.

Delia Bălan, clasa a IX-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *