2015-2020Evenimente

Florile Iașului versus Coelestis

Un frumos grup de aproximativ 10-12 elevi cazați în Căminul Xaverianu, coordonați de domnișoara pedagog Petronela Andrieș, doctor în muzică, au închegat un deosebit grup coral ce a participat la diferite manifestări cultural-artistice. Pe lângă animarea sfintelor Liturghii și a serbărilor organizate în Căminul Xaverianum, grupul a participat la acest sfârști de an școlar la două manifestări deosebite.

Sâmbătă, 3 iunie, îmbrăcați în straie tradiționale, asumându-și numele „Florile Iașului”, grupul de fete a participat la Răchiteni, jud. Iași, la un festival de cânt și port pe Valea Siretului. Au participat sute de cântăreți din această parte a țării. Cântecele interpretate au creat imaginea unui grup coral bine pregătit și de înaltă ținută muzicală.

Sâmbătă, 10 iunie, corala a deschis lucrările Simpozionului Internațional „Strategii inovative în predarea religiei” desfășurat la Traian, jud. Neamț. Cele câteva piese interpretate de corala „Coelestis” în prezența episcopilor diecezei de Iași, a doamnei inspector școlar general, a profesorilor de la Universitatea Al.I. Cuza și a profesorilor de religie din întreaga Dieceză de Iași, au impresionat auditoriul și au stimulat la realizări mai mari în anul școlar următor.

Marieta Tălin, clasa a XI-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *