Hramul profilului teologic

PS Petru Gherghel a prezidat marți, 3 octombrie 2017, Liturghia hramului profilului de teologie romano-catolică (Liceul Catolic), aflat sub patronajul Sfintei Tereza a Pruncului Isus. Evenimentul s-a desfășurat în capela Căminului Xaverianum, acolo unde sunt găzduiți cei mai mulți dintre elevii acestui profil de teologic. Doamnele Director Mihaela Ungureanu și Irina Cosovanu au participat la sărbătoare, însoțite de doamna prof. dr. Mariana Purțuc, președinte al Fundației „Pro Educatione”, cea a care a avut un rol determinant în înființarea profilului de teologie romano-catolică.  Lor li s-au alăturat și alți profesori și binefăcători ai elevilor.

Preasfințitul le-a amintit tuturor, la predică, despre modelul „copilăriei spirituale” trăite de sfânta Tereza și i-a asigurat pe elevi și profesori că cea mai importantă știință este iubirea. Sfânta Tereza a Pruncului Isus este expertă în a iubi și ne este un „adevărat exemplu”.

Cântările la sfânta Liturghie au fost animate de elevii profilului teologic, călăuziți de domnișoara dr. Petronela Andrieș. Atmosfera a fost una de sărbătoare, fiind urmată de o agapă frățească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *