2015-2020Evenimente

Hramul profilului teologic

PS Aurel Percă a prezidat în Capela Căminului Xaverianum, Liturghia de hram a profilului de teologie romano-catolică din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Evenimentul s-a desfășurat marți, 2 octombrie 2018, în prezența doamnei directoare, a mai multor profesori, binefăcători și a elevilor.

Zi de mare sărbătoare pentru elevii profilului de teologie romano-catolică, întrucât patroana spirituală a profilului, Sf. Tereza a Pruncului Isus, a fost celebrată în mod solemn la începutul acestui an școlar. La Sfânta Liturghie, alături de episcop au participat mai mulți preoți profesori, îndrumători, binefăcători ai elevilor de la profilul teologic, de asemenea o parte dintre profesorii școlii, foști elevi și, bințeles, cei 105 elevi înscriși în prezent la acest profil. Între invitații de seamă s-a numărat dna Inspector Școlar General Aurelia-Genoveva Farcaș și directoarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, doamna Mihaela Ungureanu.

Elevii, sub călăuzirea directă a domnișoarei pedagog Petronela Andrieș, specialist în muzicologie, au pregătit cântările și au animat Sf. Liturghie, folosind mai multe instrumente muzicale: orgă, chitară, flaut, fluier.

Predica Preasfințitului Aurel Percă a amintit tuturor elevilor de modelul de iubire și pasiune al sfintei Tereza. Școala iubirii este cea care te învață să stabilești o justă ierarhie a priorităților și, mai ales, secretul pentru o viață reușită. Episcopul i-a încurajat pe elevi să se pregătească, să muncească, să crească în credință, pentru că fără Dumnezeu nici o reușită nu este deplină.

Cuvântul de final a aparținut directorului coordonator al profilului de teologie romano-catolică, pr. Petru-Sebastian Tamaș, care a mulțumit tuturor pentru „mâna de ajutor, pentru pasiunea și iubirea” cu care se implică în formarea tinerilor. Totodată, părintele le-a amintit elevilor că ei sunt un mare motiv de speranță pentru generațiile adulte, pentru socitate și Biserică.

După Sf. Liturghie a urmat o agapă frățească, iar pentru elevi o mică petrecere.

Anca Mihai

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *