Întâlnire de suflet cu scriitorul Aurel Brumă

Într-o atmosferă caldă, colocvială, aproximativ 75 de elevi găzduiți în Căminul Xaverianum au participat la o întâlnire de suflet cu scriitorul Aurel Brumă. Evenimentul a avut loc joi, 9 martie 2017, și a constat într-o armonioasă îmbinare între muzică, mărturie și dialog.

Corala feminină, dirijată de domnișoara dr. Petronela Andrieș, a deschis întâlnirea prin trei cântări de o frumusețe rară, ce aveau menirea să ne amintească de o ființă dragă nouă, sărbătorită cu o zi înainte: mama.

Întâlnirea, desfășurată sub genericul „Vârstă de candori”, a continuat cu intervenția scriitorului Aurel Brumă, care a prezentat în cuvinte bine alese gânduri de mare profunzime. Muzica și imaginile s-au succedat și întrepătruns, îndemnându-i pe auditori la introspecție și cugetări adânci. Invitatul a oferit o magistrală mărturie a simțirii sale de copil, tânăr și adult, născând astfel în mintea elevilor întrebări ce suscită pasiune și dragoste de carte, viață și semeni. „Orice om, orcât de tâmp ar părea, a spus invitatul, cel puțin într-un domeniu e mai bun decât tine”.

„De unde se hrănește calmul, într-o lume agitată?”, „Te naști scriitor sau devii?”, sunt doar două dintre întrebările rostite de elevi. Asemenea lor au fost multe altele, la care răspunsul invitatului nu a dezamăgit. „Calmul arată profunzimea. Apele adânci sunt liniștite, însă cele mici sunt învolburate”, „Scritorul e, înainte de toate, muncă” – sunt câteva dintre răspunsurile care au adus un strop de entuziasm și pasiune în tinerii auditori.

A fost o seară caldă, de „taifas”, cu povești de viață, cu învățături adânci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *