Lecție de viață pentru elevi predată de Fundația Special Olympics

12180985_985071928195750_366388241_oMai mulţi elevi de la profilul teologic au participat la activitatea iniţiată de Fundaţia Special Olympics pentru sprijinul copiilor cu probleme de sănătate, desfăşurată joi 11 iunie la Şcoala „D.A. Sturdza”. Elevii s-au implicat prin pregătirea unor desene şi eseuri.

Situaţia copiilor cu probleme de sănătate nu este rezolvată în România, mulţi fiind pradă prejudecăţilor colegilor, indiferenţei profesorilor sau erorilor părinţilor. Fundaţia Special Olympics a organizat recent la Iaşi un concurs din care toate părţile au avut de învăţat despre modul cum pot fi integraţi aceşti copii în sistemul de învăţământ.

Concursul „Participă!”, la care au luat parte peste 80 de copii, a avut ca temă modul în care elevii din şcolile de masă îi pot primi şi susţine pe cei cu nevoi speciale. Copiii au venit cu desene şi cu eseuri. Au primit diplome şi au fost încurajaţi să participe ca voluntari toţi copiii care au explicat cum ar putea primi în mijlocul lor un copil imobilizat într-un scaun rulant sau pe unul având dizabilităţi intelectuale.

Andrieş Agneza, clasa a IX-a E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *