2010-2015Evenimente

Marșul pentru viață – 24 martie 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aproximativ 300 de persoane au luat parte sâmbătă, 24 martie 2012, la evenimentul „Marşul pentru Viaţă” care a avut loc în Iaşi. Participanţii au fost creştini din diferite biserici, cu vârste şi ocupaţii diverse. Liceeni, studenţi, membrii ai unor asociaţii, congregaţii, seminarişti, preoţi şi pastori, toţi au răspuns invitaţiei lansată de organizatori pentru a spune ”DA” vieţii. Manifestanţii au purtat pancarte cu mesaje pro-viaţă, iar voluntarii au împărţit pliante şi fluturaşi trecătorilor.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România. Se desfășoară pe data de 24 martie, deoarece este ziua premergătoare sărbătorii Bunei Vestiri având în centru femeia creştină şi bucuria de a da viaţă.

Scopul evenimentului „Marşul pentru Viaţă” este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susţinerea familiei şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

În timpul marşului s-a lansat un Manifest adresat societăţii şi clasei politice. Prin acesta s-a cerut adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială.

Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populaţia a îmbătrânit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990.

Pe lângă aspectul moral, această situație afectează celelalte aspecte ale vieţii, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate şi până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigraţie, pentru a putea exista în continuare.

„Marşul pentru Viaţă” urmează tradiţia internaţională din mari metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.

Participanţii la marșul desfășurat la Iași s-au adunat în faţa Palatului Culturii, au rostit împreună rugăciunea Tatăl Nostru, după care au pornit în tăcere spre clinica de avorturi a Maternităţii Cuza Vodă, unde s-a ținut un moment de reculegere pentru copiii nenăscuţi, care nu au văzut lumina zilei printr-o decizie nefericită și vinovată a părinților.

Manifestanţii s-au îndreptat spre Facultatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” unde reprezentanţii bisericilor locale (ortodocși, catolici, protestanți), membrii asociațiilor organizatoare şi un reprezentant al Universităţii M. Kogălniceanu au susţinut o serie de discursuri. Astfel s-a subliniat importanţa vieţii umane şi necesitatea rugăciunii pentru mamele însărcinate care se află într-o situaţie de criză şi pentru copiii acestora, dar şi pentru femeile care au trecut prin trauma avortului.

Deși evenimentul a avut loc sâmbătă, când elevii sunt plecați acasă în weekend, liceul nostru a fost reprezentat de circa 20 de elevi. Sperăm ca prin această acţiune să schimbăm mentalitatea acestei societăţi dominată de cultura morţii. Viaţa are o valoarea inestimabilă, iar noi avem datoria să o respectăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *