2015-2020Evenimente

Mulțumire la sfârșit de an școlar

Așa cum e firesc, la sfârșitul anului școlar ne-am reunit pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările revărsate asupra noastră în acest an școlar. Liturghia specială de mulțumire a fost celebrată în capela Căminului Xaverianum, joi, 15 iunie. În acea zi era și sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului. Au participat preoții care se ocupă de formarea noastră, dar și doamna prof. Mariana Purțuc, președinte al Fundației Pro Educatione. Nu au lipsit domnișoarele pedagoge, doamnele bucătărese și sora Lily, cele care muncesc cu drag la Căminul Xaverianum. Elevii clasei a XII-a, chiar dacă nu erau prezenți toți, s-au așezat în primele bănci, iar grupul coral dirijat de domnișoara pedagog Petronela Andrieș a animat Sf. Liturghie.

La predică, pr. Petru Tamaș, directorul profilului de teologie, a amintit de importanța acestui moment și ne-a invitat să ținem minte toată viața că am studiat la o școală catolică, iar Euharistia e pâine care dă viață și, prin urmare, nu avem voie să îndepărtăm vreodată de Sf. Împărtășanie.

Elevul Cristian Grițcu, în numele elevilor, a mulțumit pentru toate darurile primite în acest an și pentru toți oamenii minunați pe care Dumnezeu i-a așezat, prin această școală, în viața elevilor.

După cina fraternă, servită pe terenul de sport, am încins o horă semn al bucuriei și al prieteniei.

Celina Dămătăr, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *