Olimpiada Națională de Religie

Două premii I, un premiu II și o mențiune au obținut cei patru elevi de la profilul de teologie romano-catolică ce au participat la Olimpiada Națională de Religie, secțiunea colegii/licee teologice. Olimpiada din acest an, desfășurată între 25-28 aprilie 2017, a avut loc la Timișoara, la Colegiul Gerhardinum. A fost cea de a VIII-a ediție.

Deplasarea s-a făcut cu trenul pentru cei din judeţul Vaslui, cu microbuzul pentru cei din judeţul Suceava, cu autocarul pentru cei din judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Deschiderea oficială a Olimpiadei s-a făcut cu celebrarea sfintei Liturghii în catedrala romano-catolică „Sfântul Gheorghe” din Timişoara. Apoi au fost adresate discursuri de bun venit din partea membrilor din Comisia de organizare şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Inspectoratului şcolar Judeţean Timiş.

Programul pregătit pentru aceste zile a cuprins activităţi şi vizite de interes cultural şi religios. Elevii şi profesorii însoţitori au avut posibilitatea de a vedea bisericile şi clădirile istorice din oraş, sanctuarul „Maria Radna”, biserica greco-catolică „Sfânta Maria, Regina Păcii” şi de a viziona piesa de teatru Cum vă place, a lui William Shakespeare.

Olimpiada de religie s-a încheiat cu un moment festiv, cu acordarea premiilor şi a diplomelor pentru membrii comisiei centrale, profesorilor însoţitori şi elevilor.

Prof. Lăcrămioara Boroș

 

„Cea mai minunată răsplată este cea dobândită atunci când munca pe care ai depus-o implicându-ţi întreaga fiinţă, trupul, sufletul şi mintea, aduce roade şi îi este recunoscută valoarea de către ceilalţi, în acelaşi mod în care tu ai perceput-o! Olimpiada de Religie a fost anul acesta, cu totul specială, întrucât mai mult ca oricând m-am regăsit rezonând cu materia pe care a trebuit să o studiez. Mai mult, nu doar am avut ocazia de a deprinde fascinante cunoştinţe teologice de studiu biblic, ci am avut posibilitatea de a-mi trece viaţa prin filtru acestora şi a le plica, a-mi fundamenta valori noi şi a privi din noi perspective. Amintiri, prieteni şi o experienţă frumoasă – toate acestea sunt răsplata oricărui olimpic. Însă, pe lângă acestea, cel mai merituos premiu al unui tânăr studiind teologia este fără îndoială apropierea de Dumnezeu, experienţă vie şi personală pe care am avut-o din plin”. (Ioana Bonaparte, clasa a XII-a)

Premii:

clasa a IX-a: Premiul I – Andrei Carasevici

clasa a X-a: Mențiune – Iulia Toma

clasa a XI-a: Premiul II – Paul Andrici

clasa a XII-a: Premiul I – (nota 10) Ioana Bonaparte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *