Pe meleaguri bucovinene
Zece membri ai coralei Coelestis a Căminului Xaverianum au petrecut două zile pe meleaguri bucovinene. În zilele de 21 și 22 aprilie, elevii, însoțiți de pr. Petru-Sebastian Tamaș, directorul Căminului, au vizitat diferite obiective turistice din Bucovina și au urcat la pas în Masivul Rarău.
Ziua de sâmbătă a debutat cu o frumoasă călătorie cu Mocănița, cu plecare din Moldovița. Peisajul cald, de primăvară, ne-a fascinat și ne-a ajutat să ne lăsăm pătrunși și în interior de frumusețea exterioară. A urmat Muzeul Ouălor din Moldovița, realizat de Lucia Condrea. Am fost uimiți de cât lucruri frumoase pot ieși din mâinile unui om. Un popas în incinta Mănăstirii Voroneț, la ceas de seară, cu o plimbare pe sub magnoliile în plină floare, ne-a dus sufletul mai aproape de cer și divin. Seara am poposit la Poiana Micului, unde părintele paroh, Gabriel Bucur ne-a așteptat cu brațele deschise și cu inima plină de bucurie. Seara am putut admira frumusețea cerului, a stelelor, a lunii, care ni se descopereau ca adevărate minuni ale Creatorului.
A doua zi, la ora 8.30, am participat la Sf. Liturghie din biserica „Sf. Ioan Paul al II-lea” din Poiana Micului, celebrată de pr. Petru Tamaș. Fiind duminica vocațiilor, ne-am rugat împreună cu ceilalți credincioși pentru vocații la sfânta Preoție și la viața consacrată, dar și pentru tineri, ca să facă bune alegeri de viață. După un mic dejun în mijlocul naturii, pe malul unui pârâiaș, am pornit spre Rarău. Am urcat Transrarăul, în parte, după care, pe un traseu dificil, am urcat pe un drum pietros până la Pietrele Doamnei. Peisajul era minunat, iar bucuria ni se citea pe chipuri. Se vedea că a meritat efortul de a ajunge acolo sus. Deoarece am prins curaj, am escaladat încă un pisc din apropierea stației radio, aflată acolo în creierii munților. Deși la câmpie temperaturile depășeau cu mult 20 de grade, pe munte am găsit încă zăpadă, dar și o frumoasă pajiște cu flori. La coborârea peisajul era încântător și cu greu ne-am dat plecați, nu înainte de a ne juca pe pajiștea și în pârâul de la poalele muntelui. În drumul spre casă, nu am cedat tentației de a face o escală în parcul recreativ de la Ariniș (Gura Humorului). Aici, după ce ne-am răcorit cu o înghețată, am îndrăznit să traversăm râul Moldova pe o tiroliană.
Au fost două zile frumoase, în care muzica a vibrat în inimile și trupurile noastre în ritmul naturii, al bucuriei și al credinței.
Marieta Tălin, clasa a XII-a