2010-2015Evenimente

Pelerinajul absolvenţilor de liceu, promoţia 2015

11171741_637861529648015_1639855055_oDouăzeci şi cinci dintre elevii clasei a XII-a din liceul nostru au participat la Pelerinajul Diecezan al Absolvenţilor de Liceu la sanctuarul diecezan de la Cacica, organizat pe 25 aprilie 2015 de Oficiul pentru Pastoratia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi. Au participat tineri din întreaga Dieceză de Iași.

Cu acest prilej, tinerii însoţiţi de pr. Petru-Sebastian Tamaş şi profesorii coordonatori au păşit sfioşi în faţa mamei cereşti, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat în cei patru ani de liceu şi rugând-o să îi ajute în continuare pentru a depăşi cu bine acest ultim impas din viaţa unui elev, examenul de bacalaureat.

Participanţii, reuniţi din toate judeţele din regiune, au fost întâmpinaţi de pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc la intrarea în Cacica, alături de care au pornit într-o procesiune spre biserica-sanctuar, unde au rostit sfântul Rozariu.

Cu multă bucurie au fost întâmpinaţi şi găzduiţi de către parohul basilicii minor, pr. Daniel-Anton Lucaci, urându-le o zi binecuvântată alături de sfânta Fecioară Maria. S-a început cu o scurtă meditaţie, prezentată de pr. Petru-Sebastian Tamaș, unde le-a împărtăşit elevilor cinci lucruri pe care trebuie sa le înveţe de la sfânta Maria: mulţumire, alteritate, rugăciune, iubire şi apostolat.

La ora 12.00 s-a celebrat Liturghia solemnă, prezidată de pr. Iosif Bisoc. Programul a continuat cu o pauză de masă şi cu adoraţia euharistică, încheindu-se cu gândurile sincere ale părintelui Daniel Lucaci, parohul de Cacica.

„A fost cea mai linştititoare zi din viaţa mea în ultimii ani. Cred cu tărie că Maica Sfântă mijloceşte pentru noi, că nu are cum să ne părăsească şi contez pe ajutorul ei” – spunea una dintre elevele participante la pelerinaj.

Emilia Pârţac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *