2010-2015Evenimente

Pomenirea răposaților: 2 nov. 2012

dscf8668În fiecare an, la 2 noiembrie, Biserica Catolică celebrează comemorarea tuturor credincioşilor răposaţi. Cu această ocazie credincioşii înalţă rugăciuni pentru toţi cei care au trecut la Domnul şi vizitează mormintele celor răposaţi.

De fapt, luna noiembrie este în întregime o lună dedicată sufletelor din purgator. În această lună ne este dat să trăim într-un mod aparte articolele de credinţă: „Cred în împărtăşirea sfinţilor; cred în iertarea păcatelor; cred în învierea morţilor; cred în viaţa veşnică”, căci în această lună, sfinţii ajunşi la desăvârşire în paradis şi botezaţii care trăiesc pe pământ sunt chemaţi să se roage, mai mult ca de obicei, pentru uşurarea şi eliberarea sufletelor dragi din purgator.

Toţi cei care mor în harul şi prietenia lui Dumnezeu, dar imperfect purificaţi, deşi sunt siguri de mântuirea veşnică, suferă după moarte o purificare în purgator, ca să dobândească de la Dumnezeu cel întreit şi unic curăţia necesară pentru a intra în bucuria cerului.

În aceste zile, Biserica recomandă vizitarea cimitirului sau a bisericii parohiale pentru a se oferi rugăciuni pentru cei răposaţi. Prin vizitarea cimitirului sau a bisericii parohiale şi prin împlinirea condiţiilor cerute, în primele opt zile ale acestei luni se poate obţine indulgenţa plenară pentru cei răposaţi.

După www.ercis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *