Am pornit la colindat

dsc_2653Zilele dinaintea Crăciunului ne umplu în fiecare an cu parfumul colindelor și ne invită, prin farmecul lor, să gustăm din savoarea sărbătorii Nașterii Mântuitorului. Și în acest an, elevii profilului teologic, precum și cei din Căminul Xaverianum, au trăit în mod intens timpul dinaintea Crăciunului.

Serbarea de Crăciun
În după-amiaza zilei de marți, 20 decembrie, a avut loc tradiționala serbare de Crăciun, organizată de elevi în cinstea profesorilor și a întregului personal al Căminului Xaverianum. Între invitați s-au aflat dna Profesor Mariana Purțuc – președinte al Fundației Pro Educatione, pr. Benone Lucaci – vicepreședinte al Fundației Pro Educatione, pr. Felix Roca – asistent spiritual al elevilor. Manifestarea, moderată de Ioana Bonaparte și Cătălin Petrișor, a cuprins un miniconcert susținut de un grup de fete coordonat de domnișoara pedagog Petronela Andrieș, momente artistice organizate de elevii claselor a X-a și a XI-a, câte un colind de la fiecare clasă și de la elevii externi cazați în cămin, premierea celor mai curate camere din Căminul Xaverianum și nelipsitul „Moș Crăciun”.

La colindat
Cu ajutorul domnișoarei Petronele Andrieș am pregătit colinde cu care am pornit la colindat. Astfel, marți, 20 decembrie, am colindat cu toții la Institutul Teologic și la Episcopia Catolică. Ne-au întâmpinat cu prețuire și mult drag, Mons. Benonone Farcaș – rectorul Institutului Teoogic, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă – episcopii diecezei noastre. A fost o seară frumoasă, în care ne-am unit cu îngerii din cer purtând oamenilor mesajul cald al venirii unui Mântuitor. Preasfințitul Petru a parafrazat colindul nostru spunând: „Să vă fie casa casă, să vă fie masa masă, să vă fie școala școală”!

Am primit colindători
În zilele dinaintea vacanței de iarnă, am fost deosebit de bucuroși să primim la Căminul Xaverianum vizita mai multor colindători. Astfel au bătut la ușa noastră colindători de la parohiile Sf. Anton și Sf. Tereza din Iași, tinerii studenți de la Oratoriul Dominic Savio și un grup de elevi de la Căminul Colegiului Pedagogic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *