Recital muzical și întâlnire cu familia Cuciac

DSC_9740De ziua ta, mămică!

Cântece și dezbatere despre viață – acestea au fost ingredientele unei seri memorabile de joi, 10 martie, în Căminul Xaverianum.

Serata cultural-recreativă a fost deschisă de un mini-recital muzical susținut de trupa de elevi instrumentiști cazați în Căminul Xaverianum. Coordonați de domnișoara pedagog Marina Ferenț, tinerii au interpretat câteva cântece deosebit de frumoase în cinstea „mamei”.

Seara a continuat cu un frumos și rodnic dialog cultural formativ, având ca invitați doi soți veniți de departe: familia Cuciac Cristian și Sonia. Cei doi soți sunt profesori la un liceu tehnologic din Moinești, unul dintre ei fiind profesor de matematică, iar celălalt profesor doctor în chimie, pentru o perioadă fiind și inspector școlar județean la Bacău. Cei doi ne-au împărtășit câteva dintre experiențele pe care le-au trăit dea lungul carierei profesionale. Am avut ocazia de a le adresa diferite întrebări. Amintesc câteva dintre ele: „Cum arată un elev ideal?”, „Care este metoda cea mai bună pentru o învațare eficientă?”, „Sunt într-adevăr profesorii subiectivi?”. Cei doi soți  au reușit să schimbe etichetele pe care noi, elevii, le punem adesea profesorilor, oferidu-ne răspunsuri foarte interesante. În afara faptului că am avut ocazia de a le adresa diferite întrebări am primit și câteva sfaturi și îndemnuri care ne vor fi de folos cândva in viață.

Celina Ciot, clasa a XII-a D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *