2015-2020Evenimente

Tineri între tineri

Elevii Liceului Catolic din Iași, precum și cei găzduiți în Căminul Xaverianum, au ales să trăiască o zi de neuitat în compania altor tineri, veniți de pe întinsul întregii dieceze, la Întâlnirea Diecezană a Tineretului, organizată sâmbătă, 5 mai 2018, la Săbăoani. Cei mai mulți dintre ei au ales să meargă la această întâlnire împreună cu tinerii din parohia de origine. Cei rămași cămin în acel week-end, aproximativ 20, au ales să meargă împreună la Ziua Tineretului.

A fost o experiență inedită, frumoasă și plină de amintiri. Însoțiți de pr. Petru Tamaș, tinerii au călătorit cu trenul până la Săbăoani. În tren s-au întâlnit cu alte câteva sute de tineri care aveau aceeași destinație. Trenul s-a umplut astfel de „tinerețe”, voie bună și cântări de veselie.

Rugăciunea, cântecul, bucuria întâlnirii și a jocului au fost doar câteva dintre ingredientele acestei zile. Ascultând mesajul păstorului diecezei, adică al episcopului, tinerii prezenți și-au hrănit sufletul cu încrederea și speranța că viitorul care îi așteaptă este șansa pe care o au de a transforma această lume într-un paradis.

Un element inedit al acestei întâlniri a fost evenimentul intitulat „WeCalourFaith”. Tinerii au stat sub ploaia de culori, care le-a conturat pe chipuri o frumusețe neașteptată. Diferența de culoare, ca și diferențele dintre noi, ne fac mai frumoși; de aceea credința nu înseamnă uniformitate ci unitate.

Buna organizare și generozitatea săbăonenilor, care au oferit tuturor invitaților un prânz delicios, nu au fost simple elemente organizatorice, ci au fost adevărate acte educative. Tinerii au putut înțelege că ospitalitatea te face „om frumos” și deschide punți pentru noi prietenii.

Călătoria cu trenul, pentru unii o „premieră”, a oferit șansa socializării cu alți tineri, dar și oportunitatea exersări virtuții răbdării, călătoria cu trenul durând aproape trei ore.

Întorși în Iași, înroșiți de razele călduroase ale soarelui și umpluți de spiritul frumos al sărbătorii, tinerii vor purta cu ei mult timp de acum încolo parfumul acestei zile și bucuria de a fi tineri între tineri.

Larisa Cazacu, clasa a XI-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *