2015-2020Evenimente

Vine Crăciunul!

Zilele dinaintea Crăciunului sunt zile pline de activități și marcate de multă bucurie. După ce în timpul Adventului, fiecare clasă a profilului teologic a organizat jocul Îngerașul, înainte de plecarea în vacanță a avut loc „descoperirea” îngerașului – motiv de mari emoții și bucurii.

O seară cu adevărat specială a fost cea de miercuri, 21 decembrie, când la Căminul Xaverianum a avut loc serbarea de Crăciun. Între invitați, alături de profesorii diriginți, s-a aflat personalul Căminului Xaverianum, care a stat mereu la dispoziția noastră, împlinindu-și cu mare devotament datoria.

Fiecare clasă de elevi a colindat, a realizat un moment cultural artistic și a compus o urătură.

Surprizele nu s-au lăsat așteptate. Pr. Petru Tamaș, directorul Căminului Xaverianum și al profilului teologic a oferit în acest an multe premii surpriză: premii pentru cele mai îngrijite camere din Cămin și pentru cei mai implicați elevi în diferite activități. Astfel au fost premiați membrii coralei Celestis, câștigătorii concursurilor organizate în timpul Săptămânii „Școala altfel”, elevii care au reprezentat profilul teologic în activitățile artistice ale școlii, elevii pasionați de anumite instrumente muzicale, cititorul anului etc. Iată câțiva premianți:

Cititorul anului: Christian Flandorfer

Fata cu chitara: Agneza Andrieș

Băiatul cu chitara: Silviu Ungureanu

Fata cu flautul: Iulia Toma

Băiatul de la orgă: Paul Antal

După serbare, în jurul orei 17.30, am pornit cu toții la Colindat. Mai întâi i-am colindat pe PS Petru Gherghel și pe PS Aurel Percă la Palatul Episcopal din centrul orașului, iar apoi, la ora 20.00 am revenit în Copou și am colindat la Institul Teologic. A fost o seară frumoasă, care ne-a pregătit pentru vacanța mult așteptată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *