Zi de reculegere: Advent 2013

p1150086„Vino, Doamne Isuse!” a răsunat de pe buzele a aproximativ 100 de tineri elevi ai profilului de teologie romană-catolică în ziua de 7 decembrie, care au voit să înceapă o trăire rodnică a Adventului 2013. Ei au participat la o zi de reculegere în Căminul „Xaverianum”.

La ora 9.00, toți elevii eram prezenți la Căminul „Xaverianum” unde aveam să trăim această zi cu totul specială: ziua de reculegere, o provocare de a ne deschide spre o trăire spirituală a Adventului. Casa s-a umplut de tineri dornici de a se apropia de Dumnezeu.

Pr. Daniel Iacobuț a prezentat tema zilei: «Eu caut Doamne fața ta!» captivându-ne pe toţi la meditațiile în plen, dar și provocându-ne la meditație personală. Pe parcursul întregului program (două meditații în plen urmate de reflecţie personală, sf. Liturghie, binecuvântarea finală) tinerii au păstrat o atmosferă de reculegere, pregătindu-şi astfel sufletele la a-l primi pe Pruncușorul Isus.

Întrebată fiind despre efectul acestei zile, Iuliana Pal, elevă în clasa a XI-a F, a spus: „Această zi m-a ajutat sa-mi fac ordine în suflet pentru ca aceste sărbatori să mă bucure cu adevărat, iar Pruncușorul Isus să-și găsească un loc frumos în inima mea.”

Dacă zilele obișnuite pot deveni cu uşurinţă monotone în trăirea credinței, în această zi de reculegere noi, tinerii, ne-am apropiat cu mai mult entuziasm de Dumnezeu pentru a-l descoperi și a-l primi în viața noastră.

Claudia-Eleonora Pal, clasa a XII-a E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *