Recomandate

Admitere

   Avantaje și facilități

Liceul Catolic ”Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi funcţionează ca profil de teologie romano-catolică în cadrul Liceului Pedagogic “Vasile Lupu” din Iaşi.

Elevii beneficiază de toate drepturile şi obligaţiile pe care le au elevii de la celelalte licee de stat;

Pe durata studiilor se oferă posibilitatea de cazare şi masă la Căminul “Xaverianum” administrat de Fundația ”Pro Educatione”.

Pentru elevii interni există o capelă, unde au posibilitatea să participe chiar zilnic la Sfânta Liturghie;

Elevilor li se oferă asistență spirituală din partea preoților catolici prezenți în școală și internat;

Disciplinele din modulul teologic oferă un bagaj amplu de cunoştinţe specifice domeniului care, alături de celelalte cunoștinţe, au menirea să contribuie la formarea integrală a personalității elevilor.

În timpul liber, se organizează activități de voluntariat, activităţi cu caracter artistic, sportiv sau de divertisment, deprinderi la intrumente muzicale etc.

Căminul “Xaverianum” dispune de o bibliotecă amplă şi de o sală de calculatoare, unde elevii pot găsi locul şi mijloacele unui studiu temeinic.

De asemenea, în cămin se află o sală de conferinţe, unde se organizează diferite întâlniri şi momente artistice şi distractive.

Elevii liceului au posibilitatea să intre în contact cu mediul universitar şi cultural din Iaşi, pentru a-și alege opțiunea în vederea continuării studiilor de după liceu.

   Cine se poate înscrie

   Se pot înscrie băieţi şi fete care, anul acesta, vor absolvi clasa a VIII-a, având minimum media 9 la purtare şi care doresc să-şi continue formarea intelectuală, beneficiind şi de acţiunea Bisericii care are în vedere transmiterea valorilor creştine tinerelor generaţii.

Înscrierile se fac la secretariatul Liceului Pedagogic “Vasile Lupu” din Iaşi.

Pentru anul şcolar 2014-2015 sunt 28 de locuri pentru clasa a IX-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *