2010-2015Evenimente

Academie ”Anton Durcovici”: 3 martie 2014

03Ai  învins, Durcovici!

Greutățile pe care le întâmpinăm zilnic ar trebui depășite cu ușurință atunci când realizăm cât de nesemnificative sunt ele în comparație cu cele trăite de martirii ce și-au oferit viața pentru credință. Acesta este gândul ce s-a putut desprinde luni, 3 martie 2014, din evenimentul cultural-artistic organizat la Căminul Xaverianum din Copoul Iaşilor. Elevii profilului de teologie romano-catolică de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi au rememorat  cu ajutorul unor scenete, poezii, cântece și a unui concurs de întrebări viața viitorului fericit Anton Durcovici.

Eleviii au răspuns pozitiv acestei iniţiative şi au dorit să aprecieze martiriul episcopului Anton Durcovici cu ochii tânărului de astăzi. De la fiecare clasă a profilului au existat elevi ce s-au implicat pentru buna desfăşurare. Marele premiu pentru elevii care s-au implicat activ în organizare este un pelerinaj de trei zile la Sighetul Marmației, acolo unde a fost ucis episcopul Durcovici.

În calitate de elevă prezentă la acest eveniment pot spune că am descoperit în colegii mei talente ce trebuie fructificate. „Deși suntem în pragul simulărilor, această activitate a fost binevenită, deoarece a însemnat atât relaxare cât mai ales descoperire și cunoaștere prin joc, prin jocul cu personaje (piesele de teatru), prin jocul de cuvinte (recitarea poeziilor)  a unor lucruri importante. Cunoștințele concurenților la concursul Robingo ne-au captat atenția și ne-au orientat asupra detaliilor semnificative din viața Fericitului”, spune eleva Maria Marciuc de la profilul pedagogic.

Crina-Roxana Păuleţ, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *