2020-2025Evenimente

Am văzut ce „departe-i Clujul”

Un grup de elevi ai clasei a X-a de la profilul teologic a vizitat la începutul lunii iulie 2021 orașul Cluj și împrejurimile. A fost o „expediție” în care ne-am cunoscut mai bine între noi, am descoperit locuri inedite și oameni cu adevărat frumoși.

Bucuria timpului petrecut împreună a marcat din plin cele patru zile ale drumeției noastre în Ardeal (30 iunie – 4 iulie). Jocul, veselia, admirația nu au lipsit. Călugării iezuiți de la Cluj s-au dovedit a fi gazde bune și primitoare, iar spațiile puse la dispoziție ne-au oferit tot ce aveam nevoie ca să petrecem timp frumos împreună.

Periplul nostru clujean a cuprins într-una din zile o vizită la Salina Turda și pe cheile Turzei. În celelalte zile, am luat Clujul la pas și am fost încântați de frumusețea arhitectonică și de stilul de viață aproape occidental. Călăuziți de dna Gabriela Matei, ghid turistic, am ajuns în cele mai semnificative puncte care marchează istoria orașului. Panorama frumoasă a Clujului și Someșul cel lin curgător ne-au adus aminte de Iașul nostru admirat în prag de seară de pe dealul Repedea și de curgerea calmă a Bahluiului.

Jocurile au constituit deliciul clipelor libere și al călătoriei cu trenul. „Boom”, „Dixit”, dar mai ales „Alias” au fost jocurile care ne-au ținut treji până în ceasuri târzii de noapte. Iudita Matei, absolventă a profilului teologic, dar căsătorită în Cluj, a animat partea recreativă prin introducerea noastră în lumea jocurilor de societate. Au fost zile pline, în care ne-am simțit aproape unii de alții, zile în care am descoperit că putem fi și altfel, că avem multe motive să-i mulțumim lui Dumnezeu că suntem colegi și că suntem în această școală.

Andreea Butnariu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *