Un nou an școlar

Mici și mari, îmbrăcați în haine școlărești, cei 107 elevi ai profilului teologic au început un nou an școlar, în ziua de luni, 13 septembrie. Festivitatea de deschidere a anului școlar a început la ora 10.00 și a fost coordonată de pr. Petru Tamaș, directorul adjunct al școlii.

Părintele director ne-a spus tuturor „bun venit” și ne-a amintit că a fi elevul acestei școli este o onoare dar și o responsabilitate. Putem spune, făcând un arc peste timp, că suntem colegi de școală cu Ion Creangă și Domnul Trandafir. Ne-a îndemnat apoi să avem încredere în profesorii noștri și să ne lăsăm modelați de ei.

Un moment emoționant a fost discursul absolventei Alexandra Mușat, șefă de promoție, care ne-a amintit că în această școală se poate crește frumos, că există aici oameni minunați și că va reveni întotdeauna cu drag. Alexandra a încredințat apoi cheia cunoașterii, elevei Maria Rizea, care acum intră în clasa a XI-a.

Un moment inedit, surpriză pentru mulți l-a constituit premierea elevilor care au luat note de 10 la examenele naționale. În școală au fost peste 20, dintre care trei la profilul de teologie. Numele lor ne-au făcut cinste și merită menționați aici: Marta Gîrleanu (Geografie), Pal Robert (Geografie), Amartinesei Iulian (Istorie).

Tot acum a fost acordat din partea Fundației Pro Educatione și premiul de excelență: prof. dr. Mariana-Georgeta Purțuc, pe care l-a primit șefa de promoție. Premiul constă în suma de 1000 de Euro. Domnul prof. Dumitru Purțuc, soțul regretatei doamne profesoare, care a fost directoare a Școlii Normale (azi Colegiul Pedagogic) și căreia îi datorăm în mare parte înființarea profilului de teologie, a ținut un discurs emoționant. Ne-a vorbit despre meritul dascălilor, elevilor și profesorilor în aceste vremuri grele, despre provocările deloc puține și ușoare, dar ne-a și încurajat că se poate merge înainte și se pot obține mai departe rezultate frumoase.

S-au strigat diriginții claselor, iar elevii boboci au putut intra în școală pe sub podul de flori. Diriginții claselor de teologie: – Clasa a IX-a F: diriginte Pr. Prof. Claudiu Robu – Clasa a X-a E: diriginte Pr. Prof. Andrei Cornel Gherghel – Clasa a XI-a E: diriginte Pr. Prof. Petru Sebastian Tamaș – Clasa a XII-a E: diriginte Pr. Prof. Ionuț Eremia Imbrișcă Dorim succes tuturor elevilor în noul an școlar, iar Dumnezeu să îi binecuvânteze în toate proiectele lor.

Beatris Giurgilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *