Ca toţi să fie una – ianuarie 2011

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Ca toţi să fie una…” (In 17,21) a fost şi rămâne dorinţa arzătoare a lui Isus Cristos, pe care noi creştinii catolici, ortodocşi, protestanţi îl numim Domn şi Mântuitor: de el ascultăm, lui ne închinăm şi în el sperăm.

Înainte de a-şi începe pătimirea sa mântuitoare, Isus prevede că, în lipsa lui, cel Rău va semăna neghina dezbinării printre cei care vor crede în el. Această dezbinare între creştini îi va împiedica pe ceilalţi oameni să vadă în tot ce a făcut Isus o lucrare dumnezeiască; vor considera că lucrarea lui Isus nu se ridică deasupra diferitelor încercări mai mult sau mai puţin zadarnice ale unor oameni de a schimba lumea. De aceea îl roagă cu insistenţă pe Tatăl să-i păstreze în unitate pe toţi cei care vor crede în numele său.

În sintonie cu toţi cei care vibrează la rugăciunea lui Isus „Ca toţi să fie una…”, ne-am rugat şi noi: elevi, profesori, colaboratori ai Liceului Catolic din Iaşi, pentru ca Dumnezeu să ne conducă la unitate.

În acest an, Căminul „Xaverianum” a fost onorat să găzduiască a treia din cele 8 zile ale Octavei mondiale de rugăciune pentru unitatea creştinilor organizate la nivelul oraşului Iaşi, în perioada 18-25 ianuarie.

Timp de aproape o oră ne-am aflat în rugăciune catolici şi ortodocşi, tineri, adulţi şi vârstnici, români şi străini, preoţi, călugări şi credincioşi laici cerând împreună acelaşi lucru: unitate.

Credem că am avut parte de un adevărat moment de har, în care Dumnezeu, Tatăl nostru, ne-a făcut să ne întâlnim, să ne cunoaştem, să ne propunem a trăi ca fraţii, în fiecare zi.

Pentru mai multe imagini despre eveniment vizitaţi galeria foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *