2010-2015Evenimente

Clasa a XII-a: pe meleaguri băcăuane

20150118_130105Două zile de neuitat – așa ar putea fi caracterizate cele două zile pe care elevii clasei a XII-a de la profilul teologic le-au trăit între 17-18 ianuarie. Împreună cu dirigintele lor, pr. Petru Tamaş, au pornit în zorii zilei de sâmbătă, cu trenul, să cunoască oraşul lui Bacovia. Ceaţa şi vremea mohorâtă erau parcă în sintonie cu spiritul bacovian.

Părinţii salezieni ne-au primit cu mare drag în casa lor. Acolo am avut ocazia să cunoaştem cât de frumos lucrează Domnul prin oamenii săi. Pr. Venceslau Grossu ne-a prezentat numeroasele activităţi ale părinţilor salezieni, începând de la campusurile de vară, la care participă câteva sute de copii până la cursurile pentru instalatori. Se vede că sf. Ioan Bosco are urmaşi de care poate fi „mândru”. Aici am participat şi la sfânta Liturghie, celebrată într-o modestă capelă. Spre seară am făcut „dansul patinelor” pe renumitul patinoir din Bacău, în timp ce o persoană cu „suflet mare” din Bacău ne-a încălzit cu ceai şi prăjituri. Nu puteam ocoli Mall-ul din Bacău, unde am servit cina, pentru ca apoi să vizităm biserica „Fer. Ieremia” din Bacău. E o biserică măreaţă şi frumoasă, care ne-a impresionat prin arhitectura ei.

Ziua de duminică ne-a aşezat în faţa a două realităţi uimitoare: Biserica „Petru şi Paul” şi Colegiul Naţional Catolic „Sf. Iosif”. Am participat la sf. Liturghie în cea mai mare comunitate catolică din Moldova şi chiar din România, Bacău-Centru. Am fost impresionaţi de numărul mare de credincioşi, de faptul că Biserica era şi mare şi plină. Părintele Decan Isidor Dâscă ne-a primit cu braţele deschise şi s-a dovedit a fi o „gazdă bună”. După-amiază am vizitat clădirea în care funcţionează Colegiul Naţional Catolic „Sf. Iosif”, fiind ghidaţi de pr. Cătălin Farcaş. Am putut să vedem pe viu în ce condiţii se învaţă la Liceul Catolic din Bacău şi astfel am devenit conştienţi cât de mult ar trebui să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru condiţiile pe care le avem noi la Iaşi.

Cele două zile au trecut foarte repede, însă „parfumul” bacovian îl vom păstra mult timp în noi. Au fost zile de comuniune şi îmbogăţire cultural-spirituală din care ne hrănim un timp, în speranţa că în curând vom organiza o nouă astfel de ieşire.

Brigitta Dămătăr, clasa a XII-a F

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *