2015-2020Evenimente

Elevii au talent

Muzică, teatru, poezie, dialog cu personalități. Acestea au fost câteva dintre ingredientele unui spectacol, organizat luni, 24 februarie 2020. Au participat elevii de la profilul de teologie din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” și elevii cazați în Căminul Xaverianum. Între invitații de seamă, s-a aflat doamna Carmen Olaru, jurnalist.
A fost un eveniment creat special pentru elevi, ca să își poată exprima în mod liber talentul și creativitatea. Astfel, o parte dintre ei și-au exprimat talentul muzical, instrumental sau vocal. Au fost interpretate piese la pian, s-a cântat muzică populară și muzică ușoară și, de asemenea, s-a cântat în cor. Pentru alți elevi teatrul a fost modul în care și-au exprimat trăirile și sentimentele. Au jucat piese ce le-au pus în lumină abilitățile artistice. Nu a lipsit poezia, expresie a sensibilității sufletești și literare.
Miezul serii l-a constituit un „dialog de suflet” purtat de unul dintre elevi cu jurnalista Carmen Olaru. Având o vastă experiență în domeniu, jurnalista a oferit elevilor o mărturie frumoasă despre pasiunea care o însuflețește. În felul acesta a reușit să trezească în mulți dintre cei prezenți interesul, dar și respectul pentru vocația de jurnalist. Mărturiile din viața personală s-au dorit a fi un impuls oferit elevilor pentru o ancorare mai puternică în „lumea cărților”.
O fost o seară pentru suflet. O seară care am vrea să se „repete”.

Maria Relea, clasa a XI-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *