2015-2020ConcursuriEvenimentePerformanțe

Olimpiada Națională de discipline teologice

Un premiu I și o Mențiune au obținut cei patru elevi de la profilul de teologie romano-catolcă, care au participat în perioada 2-5 aprilie 2018, la etapa națională a Olimpiadei de Religie, cultul catolic. Evenimentul s-a desfășurat la București, fiind organizat de Eparhia Greco-Catolică, la Liceul „Timotei Cipariu”.

Deschiderea oficială a Olimpiadei s-a făcut la catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din Bucureşti unde a fost celebrată în rit bizantin sfânta Liturghie a darurilor sfinţite de către PS Mihai Frăţilă împreună cu preoţii de rit latin.

La Teatrul „Ţăndărică” au fost adresate discursuri de bun venit din partea membrilor din Comisia de organizare: PS Mihai Frăţilă, sr. Maria Fedoca în calitate de secretar, domnul inspector general Vasile Timiş din partea Ministerului Educaţiei Naţionale în calitate de preşedinte executiv şi lect. univ. dr. pr. Emil Moraru, prodecan al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti, în calitate de preşedinte.

Proba scrisă a Olimpiadei s-a desfăşurat la Liceul greco-catolic „Timotei Cipariu” din Bucureşti. Programul pregătit pentru aceste zile a cuprins activităţi şi vizite de interes cultural şi religios. Elevii şi profesorii însoţitori au avut posibilitatea de a participa la sfânta Liturghie în rit latin la catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif” şi în rit bizantin la mănăstirea „Sfânta Familie” a Congregaţiei „„Fraţii Sfântului Ioan”, de a vizita Muzeul Naţional de Artă al României, secţia de artă sacră, şi de a vedea monumente istorice din oraş.

Profesorii din comisia centrală din Dieceza de Iaşi, între care s-a aflat și pr. Petru-Sebastian Tamaș, directorul profilului de teologie din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, au mers la Centrul Asociaţiei „Don Orione” din Voluntari, jud. Ilfov, unde pr. Valeriano a prezentat activitatea centrului care constă în asistenţă paleativă, consiliere psihologică, onoterapie (terapia cu măgăruşi), asistenţa medicală şi îngrijirea bătrânilor şi a copiilor cu autism. În Palatul episcopal din cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti împreună cu lect. univ. dr. pr Emil Moraru, profesorii au văzut documentele ce au aparţinut fericitului Vladimir Ghica, au participat la sfânta Liturghie în capela unde şi fericitul martir Anton Durcovici s-a rugat pentru credinţa poporului şi au vizitat Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Olimpiada de religie s-a încheiat cu un moment festiv la biserica greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului”, unde Preasfinţitul Mihai Frăţilă şi sr. Maria Fedoca au acordat premii şi diplome elevilor.

Mulţumiri cordiale tuturor celor care au susţinut şi organizat acest eveniment religios şi cultural!

Premianții noștri:

Premiul I – Andrei Caraservici, clasa a X-a, coortodonator: Pr. Petru-Sebastian Tamaș

Mențiune – Eduard Bereșoae, clasa a IX-a, coordonator: Pr. Claudiu Robu

Cătălin Petrișor, clasa a XI-a

Album foto: 2-5 aprilie 2018, Olimpiada Națională de Religie Romano-Catolică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *