Zi de pregătire spirituală pentru Învierea Domnului

Cei aproximativ 100 de elevi ai profilului de teologie romano-catolică au participat sâmbătă, 24 martie 2018, la o zi de reculegere, ca pregătire pentru Paște. Reculegerea s-a desfășurat la Grădinița Surorilor Providenței (Trei Sarmale) și a fost coordonată de pr. prof. Bogdan Herciu.

Există deja o tradiție între elevii profilului de teologie romano-catolică de a organiza în Advent și Postul Mare o zi de reculegere, prin care să se pregătească așa cum se cuvine pentru marile sărbători creștine.

În acest an, pr. Bogdan Herciu, paroh la Valea Lupului și profesor de filozofie la Institutul Teologic, ne-a ghidat spiritual. Părintele a încercat să ne ajute să conștientizăm ce înseamnă astăzi a crede în Dumnezeu, pentru a trăi cu bucurie credința noastră. Ca o noutate, în cadrul acestei zile de reculegere, alături de Meditație, Sf. Spovadă și Sf. Liturghie, am avut parte și de o jumătate de oră de Adorație. Mesajul transmis de părintele predicator și așezat în inimile noastre a fost o invitație de a da deoparte piatra care îl ține departe pe Isus de inima noastră.

După prânzul fratern, elevii au putut descoperi cine le-a fost îngeraș în perioada Postului Mare. În acest joc au fost implicați și cei patru preoți care muncesc în cadrul școlii noastre.

Mulțumim Domnului pentru această zi minunată.

Irina Antăluțe, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *