2015-2020Evenimente

Festivalul toamnei 2018 – „Diferiți, dar uniți”

A VIII-a ediția a „Festivalului toamnei” pentru elevii profilului de teologie romano-catolică și pentru elevii cazați în Căminul Xaverianum a avut loc marți, 29 octombrie 2018, în sala de festivități a căminului amintit. Invitată specială în acest an a fost domna director Mihaela Ungureanu. Festivalul a fost dedicat bobocilor, pentru a le face trecerea mai ușoară în noua viață de licean.

Încă de la începutul anului școlar, elevii clasei a XII-a s-au mobilizat și au căutat un mod cât mai frumos de a spune „bun venit!” elevilor de clasa a IX-a. După ce au ales tema, „Boboci diferiți, dar uniți”, fiecare și-a asumat cât de bine a putut responsabilitătea aleasă. Astfel, în ziua balului sala era frumos amentajată, steaguri din toată lumea acopereau pereții sălii, iar costumele specifice câtorva țări reprezentative îi încântau pe cei veniți.

După ce s-a prezentat, fiecare boboc a spus care este țara preferată și a salutat în limba respectivei țări. Bobocii au fost supuși unor probe care au testat aptitudinile și talentul lor, într-o atmosferă plăcută și degajată. Momentele artistice care au urmat, scenetele, cântecele sau dansurile, au fost atent alese, fiind o îmbinare între umor și seriozitate. Între diferite momente, a fost organizată și o tombolă cu premii.

Spre final, bobocii au primit câte o diplomă și o floare. Printre boboci se afla și părintele Ionuț Imbrișcă, diriginte la clasa a IX-a E, și el boboc. La final, doamna director Mihaela Ungureanu a rostit un cuvânt de mulțumire, manifestându-și bucuria că a participat pentru prima dată în viață la acest festival.

Festivalul s-a încheiat cu o agapă frățească și o petrecere, la care toată lumea a fost binevenită.

Marcelin Iosub

                                           

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *