Hadâmbu, o perlă a județului Iași

Elevii profilului teologic, însoțiți de preoții profesori, au organizat în prima zi din Săptămâna „Școala altfel” (29 octombrie 2018) o excursie la Mănăstirea Hadâmbu și împrejurimi. Complexul mănăstiresc, iar apoi activitățile organizate în mijlocul naturii au fost cele două momente  importante ale zilei.

Cu un autocar și mai mlte microbuze, cei aproximativ 100 de elevi ai profilului teologic s-au deplasat luni dimineață spre Mănăstirea Hadâmbu, la aproximativ 40 km distanță de Iași. Aici, într-un spațiu cu adevărat pitoresc, elevii au ascultat de la ghidul mănăstirii istoria lăcașului de cult și au vizitat principalele componente ale schitului. O atracție importantă a fost mica grădină zoologică amenajată în preajma mănăstirii.

În jurul amiezii, ne-am oprit cu toții în păduricea din apropierea mănăstirii, unde ne-am putut bucura de câteva ședințe foto, am inspirat aerul curat și proaspăt al naturii, am gătit „ca la mama acasă”, am cântat, am dansat și ne-am bucurat să petrecem clipe frumoase împreună.

A fost o zi cu adevărat specială, motiv pentru care le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să trăim această experiență unică.

Octavian Pal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *