Gânduri la început de nou an şcolar – 2011-2012

cazare 1În ziua de 12 septembrie s-a dat startul pentru un nou an şcolar: 2011-2012. Cu o zi înainte, duminică 11 septembrie, la Căminul “Xaverianum” era multă forfotă, deoarece elevii noştri, însoţiţi de părinţii lor, păşeau pragul acestei case, unii cu emoţia proprie primului an de liceu, alţii cu dorinţa de a-şi revedea colegii şi a-şi lua în primire patul, noptiera, şifonierul etc.

Fiindcă orice început este plin de emoţii şi aşteptări, i-am provocat pe câţiva elevi, din diferite clase, spre a ne răspunde la întrebarea: cu ce gânduri încep noul an şcolar?

” În port, vaporul este în siguranță, însă nu pentru port a fost făcut vaporul.” Așa cum vaporul în port este în siguranță la fel și noi, în familiile noastre; însă nu pentru port suntem facuți… Suntem făcuți pentru a merge, a ne împrieteni, a iubi, a cunoaște ”lumi” noi. Într-un cuvânt, pentru a trăi! În prima zi, când am ajuns aici, eram străini, nu ne cunoșteam, ne simțeam într-un fel ciudat. A fost dificil, însă cu ajutorul celor patru ”tătici”: pr. Benone Lucaci, pentru scurt timp încă în mijlocul nostru, pr. Petre Chelaru, pr. Petru-Sebastian Tamaş şi pr. Claudiu Robu, am reușit să trecem peste aceste stări, şi acum ne dorim să ajungem a fi o adevărată familie. Și VOM REUȘI!!!  (clasa a IX-a)

Iată, începerea unui nou an şcolar şi întâlnirea cu bobocii din acest an, ne-au adus multă  bucurie, dar şi tristeţe, datorită faptului că acel an al cunoaşterii, al atenţiei, al disponibilităţii şi ajutorului din partea celorlalţi, a trecut. De acum trebuie să ne descurcăm şi singuri… Această nouă etapă a anilor de liceu presupune o mai mare atenţie din partea noastră în ceea ce privişte studiul şi luarea mai în serios a îndatoririlor de licean. Un sfat pentru boboci ar fi acela de a profita de anii de liceu, să îşi trăiască viaţa într-un mod frumos şi să obţină încrederea celorlalţi. (clasa a X-a)

Putem spune că în clasa a XI-a ne simțim ca și cum am fi în clasa a IX-a, însă cu mici schimbări: ne cunoaștem mai bine, suntem mai uniți decât atunci, dar într-un număr mai mic și într-o altă sală de clasă, din păcate, nu la fel de încăpătoare ca cea de anul trecut. Chiar și așa nu ne-am descurajat, ci, din contră, avem puterea să muncim, ca să fim o clasă cât mai bună. (clasa a XI-a)

Când începi clasa a XII-a, mulţi se gândesc şi vorbesc doar despre faptul că anul acesta avem BAC-ul. Eu aş prefera totuşi ca primele gânduri din acest nou an şcolar să nu se îndrepte spre BAC, ci să fac o urare. Vă urez bun venit vouă bobocilor! Să găsiţi în marea familie a acestui liceu o completare a valorilor acumulate până acum, împlinire a planurilor voastre poate încă nerostite. Mult succes în acest an şcolar din partea întregului colectiv şi multă răbdare în noua etapă pe care aţi început-o. (clasa a XII-a)

Vă mulţumesc pentru aceste gânduri şi vă urez şi eu mult succes în noul an!

Mădălina Lucaci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *