Hram şi deschidere de an şcolar – 2014

DSCN0936Pe data de 2 octombrie a fiecărui an, elevii profilului de Teologie Romano-Catolică din cadrul Liceului Pedagogic “Vasile Lupu” Iaşi îmbracă haina de sărbătoare pentru a cinsti aşa cum se cuvine, alături de preoţii formatori şi profesori, pe patroana lor, Sfânta Tereza a Pruncului Isus.

Şi în acest an, începând cu cei mai mici – bobocii – , şi terminând cu cei ce se pregătesc pentru examenul maturităţii – cei de-a XII-a –, am pregătit cu entuziasm celebrarea solemnă ce a avut loc pe data de 2 octombrie, la orele 18.00, în Căminul Xaverianum.

Celebrant principal a fost Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, fiind înconjurat atât de preoţii formatori cât şi de alţi preoţi care au binevoit să ia parte cu noi la această sărbătoare. Au participat, de asemenea, profesori de la liceu, susţinători ai căminului şi foşti elevi ai profilului.

Totodată, această celebrare a marcat şi începerea noului an şcolar pentru elevii profilului, care au dorit să pornească din nou la drum, alături de Isus, prezentându-i realizările, mulţumirile şi aspiraţiile.

Tot în cadrul acestei celebrări, l-am rugat pe bunul Dumnezeu să îi lumineze la început de drum pe preoţii formatori Mihail Cojan şi Eduard Păduraru, care ne vor călăuzi paşii în următorii ani, dat fiind faptul că Pr. Petre Chelaru şi Pr. Felix Roca au primit din partea episcopului ale slujiri.

Şi cum sărbătoarea nu se putea încheia cu Liturghia, după celebrare, elevii s-au putut bucura de o cină împreună şi de o mică petrecere.

Sorina Nalbaru, clasa a XII-a

ALBUM FOTO: 2 octombrie 2014 – Hramul profilului de teologie romano-catolică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *