2010-2015Evenimente

Gala excelenţei în educaţie – 2014

2014-10-22 14.43.20Trei elevi şi doi profesori ai profilului de teologie romano-catolică „Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi au fost premiaţi miercuri, 22 octombrie 2014, în cadrul Galei Excelenţei organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Evenimentul, ajuns la cea de a treia ediţie, s-a desfăşurat la Palas Iaşi. Au participat demnitari locali, oameni de afaceri, profesori universitari, cadre didactice şi câteva sute de elevi. Premiile au fost împărţite cu generozitate unui număr de aproximativ 350 de elevi şi profesori, care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare organizate anul trecut. Între elevii premianţi, alături de trei elevi de la Liceul Pedagogic, care au obţinut premii la disciplinele legate de specilitatea profilului pedagogic, s-au aflat şi trei elevi ai profilului de teologie romano-catolică. Aceştia au obţinut premii la Olimpiada Naţională de Religie Romano-Catolică, desfăşurată la Oradea, în luna aprilie a acestui an.

Iată numele lor:

Premiul II: Emanuel Petrişor, clasa a XI-a F; îndrumător: pr. Petru-Sebastian Tamaş.

Premiul III: Claudia-Eleonora Pal, clasa a XII-a E; îndrumător: pr. Petre Chelaru.

Menţiune: Cristian Griţcu, clasa a IX-a E; îndrumător: pr. Petru-Sebastian Tamaş.

Elevii au fost premiaţi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi pentru prestigul adus educaţiei ieşene. La această ediție au fost premiate și proiecte educaționale ieșene de succes, cunoscute și apreciate la nivel național, precum şi diverse reviste şcolare. „Perfecţiunea nu este realizabilă, dar urmărind perfecţiunea putem atinge excelenţa” – mărturisea unul dintre elevii care a fost premiat în acest an.

Au atras atenţia câteva dintre cuvântările care s-au ţinut. Un profesor universitar spunea: „Un profesor mediocru vorbeşte, un profesor bun explică, un profesor superior demonstrează, iar un profesor măreţ inspiră”. Alticineva adăuga: „Succesul în educaţie depinde de faptul de a exista întâlnirea între un profesor excepţional şi un elev excepţional”. Se pare că pentru premianţii din această zi s-a produs o asemenea întâlnire.

Emanuel Petrişor, clasa a XII-a F

ALBUM FOTO: 22 octombrie – Gala excelenţei în educaţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *