Hramul Căminului „Xaverianum”

Elevii cazaţi în Căminul „Xaverianum” au marcat hramul căminului printr-o Liturghie specială celebrată de pr. Benone Lucaci, vicepreşedinte al Fundaţiei Pro Educatione şi paroh al catedralei din Iaşi. Au participat elevii cazaţi în cămin şi preoţii care se ocupă în mod direct de formarea elevilor. Prin pr. Benone, PS Petru Gherghel a transmis gândul său de preţuire şi apreciere. În cadrul predicii ţinute cu această ocazie, pr. Benone a subliniat importanţa continuării muncii începute de sf. Francisc Xaveriu, aceea de a deveni misionar. Am putea face aceasta începând din propria casă şi îndrumându-i spre alţii spre Cristos.

„Din cuvintele părintelui Benone: Tinerii din zilele noastre nu mai caută o stare spirituală, ci caută doar să trăiască clipa, putem înțelege faptul că esența vieții nu constă în știința acumulată, ci în modul în care noi ne privim semenii.” (Oana Asofiei – clasa a XII- a D)

La finalul sfintei Liturghii, pr. Petru Tamaş, directorul coordonator al căminului şi al profilului de teologie, i-a mulţumit părintelui Benone pentru tot ceea ce a făcut spre binele acestui cămin. A fost subliniată iniţiativa avută în urmă cu cinci ani, de a transforma această clădire într-o casă pentru elevii Liceului Catolic.

Sfântul Francisc Xaveriu s-a născut pe data de 7 aprilie 1506 și a murit la 3 decembrie 1552. A fost cofondator al Societății lui Isus care, alături de sfântul Ignațiu de Loyola, a pronunțat  voturile religioase in anul 1534 și apoi, în calitate de misionar, a străbătut peste 100.000 de kilometri, desfășurând munca de evanghelizare în India, Ceylon, Insulee Molucce, Japonia, convertind un număr incedibil de persoane.

Marius-Daniel Ciobotaru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *