La început de an școlar

Cei aproximativ 105 elevi care formează Liceul Catolic din Iași (profilul de teologie romano-catolică din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”) au început luni, 10 septembrie, un nou an școlar. Alături de ceilalți elevi ai Colegiului Pedagogic, ei au participat la festivitatea de deschidere, ce a avut loc pe „Aleea cu Castani”, sub coordonarea doamnei director Mihaela Ungureanu și a doamnei director adjunct Irina Cosovanu.

Cu emoție în glas, doamna director i-a invitat pe elevi să se așeze sub privirea marilor persoanlități care au marcat de-a lungul anilor istoria acestei școli și să devină la rânduri lor „modelatori” de conștiințe și destine. Nu au lipsit rugăciunea și binecuvântarea transmise prin cei doi preoți (catolic și ortodox) care au oficiat un scurt serviciu religios.

Un moment așteptat și cu mare încărcătură emoțională a fost anunțarea șefului de promoție pentru generația 2014-2018. O bucurie imensă ne-a cuprins pe toți, căci unul dintre cei doi șefi de promoție din acest an școlar este absolvent al profilului de teologie romano-catolică, elevul Cristian Bișog. În discursul rostit cu această ocazie, Cristian a amintit că e nevoie de ambiție și determinare pentru a vedea realizate visele pe care le avem. Alături de el, a fost declarat șef de promoție și elevul Mihai-Cosmin Rusu, de la profilul pedagogic.

Surprizele nu s-au oprit aici, deoarece din partea Fundației Pro Educatione, cei doi șefi de promoție au primit un premiu special, instituit în acest an: Premiul de excelență – prof. dr. Mariana-Georgeta Purțuc. Premiul constă în suma de 1000 de Euro și va fi oferit pentru aproape 20 de ani (vor fi 20 de premii) șefului de promoție al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”. În acest an, la eveniment a fost prezent domnul profesor Dumitrul Purțuc, soțul regretatei doamne profesoare. În discursul ținut cu această ocazie, el a făcut o pledoarie pentru excelența în educație, amintind că profesoara Mariana Purțuc va rămâne în memoria multora dintre cei cărora le-a fost mentor și profesoar, ca un dascăl exigent, bine pregătit, de înalță ținută morală și intelectuală.

În acest an școlar, clasele de la profilul teologic vor avea următorii diriginți:

Clasa a IX-a: pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă

Clasa a X-a: pr. Claudiu Robu

Clasa a XI-a: pr. Iosif Iacob

Clasa a XII-a: pr. Petru-Sebastian Tamaș

Pr. Prof. Petru-Sebastian Tamaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *