Oaspete de seamă la liceul nostru

p1070282În ziua de 4 martie 2011, Şcoala Normală “Vasile Lupu” din Iaşi şi, în special, profilul de teologie romano-catolică a avut onoarea şi bucuria de a primi vizita Monseniorului Roland Minnerath, arhiepiscop de Dijon, Franţa.

Între anii 1980-1989 Preasfinţia sa a activat în cadrul serviciului diplomatic al Sfântului Scaun, lucrând în Brazilia, în Germania şi în Secretariatul de Stat din Vatican. Începând cu anul 1989 a fost profesor de teologie la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii din Strasburg. A publicat numeroase lucrări referitoare la istoria Bisericii primare şi la relaţia dintre Biserică şi stat.

Arhiepiscopul Minnerath a fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale între anii 1999-2009 şi, în prezent, este membru al Academiei Pontificale de Ştiinţe Sociale din Vatican şi consultor în cadrul Secretariatului de Stat din Vatican.

În cadrul vizitei la Şcoala Normală, arhiepiscopul a ţinut o conferinţă la care au participat clasele a XI-a şi a XII-a din cadrul profilului teologic. În această conferinţă, Mons. Roland Minerath a vorbit tinerilor elevi despre sensul şi scopul vieţii şprezentându-le şi ultima sa carte publicată.

La această conferinţă au participat şi pr. Wilhelm Dancă, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi, pr. Benone Lucaci, pr. Claudiu Robu şi dra. prof. Elza Gabriela Niculescu, profesor de ştiinţe la Şcoala Normală. În final ni s-a alăturat şi doamna Mihaela Ungureanu, director al Şcolii Normale.

La sfârşitul conferinţei, elevii au avut posibilitatea de a pune diferite întrebări arhiepiscopului, la care acesta a raspuns cu plăcere.

Ştefan Tiba, cl. XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *