Parlamentul copiilor

„Prinde aripi zâmbind.” Acesta este titlul unui proiect de suflet, realizat în cadrul Parlamentului Copiilor, un proiect demarat de Centrul Diecezan Caritas în parteneriat cu DARE Internațional. Proiectul a implicat 30 de tineri voluntari din partea Fundației Pro Educatione și zeci de copii îngrijți în Centrul Don Bosco. Activitățile s-au derulat în perioada 14-17 iunie 2021.

Un grup de elevi, cazați în Căminul Xaverianum, au avut parte de o experiență inedită, pe care au savurat-o din plin și de care s-au lăsat cu totul absorbiți în perioada 14-17 iunie 2021. Tinerii voluntari, sprijiniți de responsabilul proiectului: domnul Micu Răzvan de la Centrul Diecezan Caritas, Departamentul „Don Bosco”, și de  părintele Tamaș Petru-Sebastian, președintele Fundației Pro Educatione, care le-a oferit cu o profundă bucurie posibilitatea de a desfășura activitățile sub acoperișul Căminului Xaverianum, și-au dăruit timpul, energia și entuziasmul pentru a realiza activități cu  copiii din Centrul Don Bosco, Iași.

Pe parcursul acestor zile, a plouat cu zâmbete, care s-au împletit armonios cu chipuri scăldate de recunoștință și plăcere absolută. S-au desfășurat o sumedenie de activități, care aveau rolul de a îndepărta copiii de lumea virtuală și de a-i face să simtă parfumul vieții. Prin jocuri, ateliere, bansuri și momente educative, tinerii voluntari nu doar au pictat cu copiii încă o filă frumoasă a vieții lor, ci au dobândit și ei noi abilități și au trăit o experiență unică de învățare, o motivare a mobilizării civice.

După niște zile memorabile, scăldate de divin, acta est fabula. Cu lacrimi în ochi, copiii și-au luat rămas bun de la tineri și au plecat, îmbrățișând ideea că această experiență benefică sufletului se va repeta curând.

Larisa Lucaci, a XI-a E

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *