Pomenirea credincioşilor răposaţi: 2 nov. 2011

1 nov 2011-2Preoți și elevi ai Liceului Catolic din Iași s-au rugat împreună cu episcopul, preoții și credincioșii din oraș în cimitirul Eternitatea. Evenimentul a avut loc miercuri, 2 noiembrie, în sărbătoarea Pomenirii tuturor credincioșilor răposați.

Celebrarea pentru credincioșii răposați s-a desfășurat la Iași, conform tradiției, începând cu ora 14.00. PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, împreună cu alți aproximativ 25 de preoți, au oficiat un requiem pentru pomenirea episcopilor, preoților, surorilor și credincioșilor răposați. S-au reunit în rugăciune pentru cei răposați atât clerici, persoane consacrate cât și simpli credincioși. Noul rector al Institutului Teologic, pr. Benone Lucaci, însoțit de alți preoți și studenți teologi au participat la eveniment. Elevii Liceului Catolic au venit însoțiți de părintele Petru Chelaru și de părintele Claudiu Robu.

Rugăciunile au început la mormântul episcopului Marcu Glaser, au continuat apoi cu o procesiune la cavoul preoților, după care a urmat procesiunea spre capela catolică a cimitirului, înălțată cu ani în urmă de surorile Notre Dame.Acolo sunt înmormântate mai multe surori. După încheierea ceremoniei, preoții s-au răspândit prin cimitir pentru binecuvântarea mormintelor şi pomenirea celorlalţi răposaţi.

A fost un moment emoționant. Cei prezenți s-au putut ruga pentru cei dragi din familiile lor care au plecat deja în veșnicie. Prin rugăciunile și pomenile noastre, sperăm ca și  ei să aibă parte astăzi de un motiv de bucurie.

Ziua de 2 noiembrie s-a încheiat pentru elevii Liceului Catolic din Iași cu o Liturghie celebrată pentru cei răposați, în Căminul „Xaverianum”, la ora 19.00.

Crina Vîrgă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *