2015-2020Evenimente

Premii la Olimpiada Națională de Religie

Cei patru elevi de la profilul de teologie romano-catolică s-au întors cu premii de la Olimpiada Națională de Religie Romano-Catolică, desfășurată în perioada 1-5 mai 2019 la Alba Iulia. Lotul Diecezei de Iaşi a fost format din 105 de elevi, 10 profesori însoţitori şi 5 profesori în Comisia Centrală. Elevii au obţinut: 6 premii I, 10 premii II, 10 premii III şi 22 menţiuni.

Deschiderea oficială a Olimpiadei s-a făcut în biserica greco-catolică „Spiritul Sfânt”, din Alba Iulia, printr-un Te Deum săvârşit de PS Claudiu Pop. Au urmat cuvinte de bun venit rostite de reprezentanţi ai inspectoratului şcolar, dar şi ai Ministerului Educaţiei, reprezentat prin domnul Romeo Moşoiu, consilier al ministrului educaţiei. A urmat un recital de muzică de cameră şi percuţie interpretat de Ansamblul de percuţie al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea şi cu participarea maestrului prof. dr. Mircea Ardeleanu.

Proba scrisă a Olimpiadei s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Alba Iulia. Programul pregătit pentru aceste zile a cuprins activităţi şi vizite de interes cultural şi religios. Elevii şi profesorii însoţitori au avut posibilitatea de a participa la sfânta Liturghie în rit latin şi în rit bizantin, de a vizita Muzeul Naţional, Cetatea Alba Carolina, Şanţurile cetăţii, Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. La Blaj au participat la sfânta Liturghie în catedrala arhiepiscopală majoră şi au vizitat Capela Arhiereilor, Câmpia Libertăţii, Crucea lui Iancu şi lacul Chereteu, Stejarul lui Avram Iancu, Piaa 1848 şi Bisericuţa grecilor.

Olimpiada de religie s-a încheiat cu un moment festiv în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazu” din Alba Iulia. Aici a avut loc ceremonia de acordare a premiilor celor mai buni dintre olimpici. Cei patru elevi ai profilului teologic au primit următoarele premii:

Fechită Gabriel (clasa a IX-a), premiul II;

Bereșoae Eduard (clasa a X-a), premiul III;

Caransevici Gheorghe (clasa a XI-a), premiul II;

Iulian Burlacu (clasa a XII-a), mențiune.

Iulian Burlacu, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *