2015-2020Evenimente

Am ajuns în capitală

Elevii clasei a XII-a de la profilul de teologie romano-catolică au dorit să marcheze finalul anilor de liceu printr-o excursie memorabilă în capitala țării, la București. Zilele ce au urmat Paștelui, 23-25 aprilie, s-au dovedit a fi cele mai potrivite.

Călătoria cu trenul până la București și înapoi a fost pentru cei mai mulți dintre noi o adevărată provocare (durată și noutate). Compania plăcută, alături de colegi, a făcut să se risipească orice urmă de oboseală și dificultate. Gazdele noastre, comunitatea Don Orione din Voluntari, ne-au primit cu brațele deschise și ne-au ajutat să înțelegem mai bine valoarea „bunătății și a vieții trăite pentru ceilalți”.

Plimbările și vizitele prin București au avut culoare și farmec, mai ales prin ineditul locurilor. Cei mai mulți dintre elevi erau pentru prima dată în fața unor edificii reper pentru cultura și istoria națională, precum Palatul Parlamentului, Catedrala Mântuirii Neamului, Palatul Victoria, Arcul de Triumf etc. Grație unei distinse doamne profesoare de la Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” din București, multe dintre cele văzute au fost mai bine înțelese și plasate în contextul lor istoric.

Nu știu ce a fost mai frumos, oare faptul că am văzut locuri noi sau faptul că am fost împreună, alături unii de alții? Când vezi și descoperi lucruri frumoase alături de oameni dragi guști, trăiești, de fapt, într-un colț de paradis. Zilele acestea, trăite departe de casă, dar alături de colegii cu care am împărțit atâtea clipe minunate în patru ani de liceu, vor rămâne mult timp în memoria noastră. Ele ne vor aminti mereu că pentru a ajunge departe în viață trebuie să mergi mereu împreună cu alții.

Denisa Lucaci, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *