2015-2020Evenimente

Robocity – proiect de antreprenoriat

Premiul I – aceasta este distincția pe care au obținut-o elevii Balan Delia, Bereșoaei Eusebiu-Robert și Simon Emanuela din clasa a XI-a, de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu ” Iași, profilul de teologie romano-catolică, îndrumați de doamna profesoară Daniela Chiorescu, la Concursul Național de Antreprenoriat „Tinerii de azi, antreprenorii de mâine”.

Concursul a avut loc în luna decembrie a anului 2019. Proiectul lor a constat în crearea unor roboți stradali care să ajute persoanele la orientarea în spațiu, să ofere diferite indicații despre anumite locuri, monumente istorice. Proiectul a obținut locul I la secțiunea participare indirectă.

Cu ideea lor minunată, elevii nu s-au oprit doar la această competiție, ci au continuat să-și prezinte proiectul lor și la competiția Social Innovation Relay, care a avut loc la începutul anului 2020 și s-a terminat în luna mai a aceluiași an, unde au ajuns în finală între primele 10 echipe din țară. În competiție, elevii au învățat foarte multe lucruri despre antreprenoriat, au participat săptămânal la diferite webinar-uri. În această competiție proiectul a fost modificat puțin cuprizând și elemente care să ajute lumea în această perioadă dificilă. Pandemia nu i-a împedicat pe elevi noștrii să-și adune forțele și ideile pentru a obține un premiu.

Chiar dacă nu au fost primii, proiectul lor a fost promovat pentru a participa și la o competiție globală numită „Y4PT Hack Covid-19”din luna iulie a anului 2020. Aici, ei au concurat cu tinerii de la Institutul Național de Arhitectură din Moscova, cu echipe de inventatori din 5 țări, cu o echipă de tineri (de 30 de ai) din Ministerul Educației din Chile. Cei 3 tineri ai echipei Robocity nu au obținut un premiu, dar totuși au ajuns în finală, unde au putut învăța și de cunoaște persoane din diferite țări. Finala ca și la celelalte competiții, s-a desfășurat pe Zoom (online), iar elevii au trebuit să-și prezinte proiectul în limba engleză. Felicitări!

Delia Bălan, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *