2015-2020Evenimente

Un nou an şcolar… în plină pandemie

Anul școlar 2020-2021 s-a deschis în mod oficial luni, 14 septembrie. Elevii profilului teologic înscriși la acest început de an școlar la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași sunt în număr de 108. Ei se alătură celor mai  bine de 600 de elevi de la profilul învățători educatori și de la clasele pregătitoare și întâi, ce studiază în aceeași unitate de învățământ.   

Noul an școlar a adus cu sine multe noutăți. Bucuria revederii a fost în acest an mult moderată, dat fiind faptul că o parte dintre colegii noștri, de la casele a X-a și a XI-a, vor veni în mod fizic la școală abia peste două săptămâni. Distanța fizică pe care a trebuit să o păstrăm între noi ne-a oprit din a ne manifesta bucuria reîntâlniri printr-o îmbrățișare sau măcar printr-o strângere de mână. Ochii însă ne străluceau de bucurie și emoție.   

O altă noutate o reprezintă schimbarea conducerii școlii. Doamna prof. Mihaela Ungureanu, care a condus destinele acestei școli timp de 15 ani în calitate de director principal și 3 ani în calitate de director adjunct a revenit la catedră, în calitate de profesor de pedagogie. Noua directoare, doamna profesor Irina Ofelia Cosovanu, a ținut să îi mulțumească în mod public pentru dăruirea cu care a slujit școala și elevii. „Am condus această școală mai mult cu inima”, spunea doamna Ungureanu în discursul pe care l-a ținut. 

O bucurie pentru noi toți a fost numirea în funcția de director adjunct a părintelui prof. Petru Sebastian Tamaș. „În momentele grele ale istoriei, cum este și acesta pe care îl trăim acum, oamenii, mai mult ca oricând, au generat soluții valabile o perioadă lungă de timp, au ieșit la lumină oameni cu adevărat valoroși, oamenii au înțeles cât de importantă e sănătatea proprie și a celor dragi… dar mai ales au înțeles cât de important e să fii om lângă om” – a fost mesajul pe care l-a adresat părintele Tamaș, după care a rostit împreună cu toți elevii prezenți rugăciunea Tatăl nostru. 

O altă noutate la acest început de an școlar a fost numirea unui nou părinte diriginte, care va coordona clasa a IX-a – pr. Gherghel Andrei. Acesta este preot vicar în Parohia „Sf. Tereza a Pruncului Isus”. Pr. Iosif Iacob, profesor diriginte până anul trecut s-a retras din activitatea didactică în școala noastră pentru a se putea dărui mai mult misiunii pe care a primit-o în cadrului Centrului Diecezan Caritas.  

Clasele de la profilul de teologie romano-catolică, în care sunt înscriși 108 elevi, se constituie astfel:

  • Clasa a IX-a, 28 elevi, diriginte pr. Andrei Gherghel 
  • Clasa a X-a, 27 elevi, diriginte pr. Petru Sebastian Tamaș  
  • Clasa a XI-a, 25 elevi, diriginte pr. Ionuț Eremia Imbrișcă 
  • Clasa a XII-a, 28 elevi, diriginte, pr. Claudiu Robu 

Succes tuturor elevilor! 

 

Giurgilă Beatris, clasa a XI-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *