2015-2020Evenimente

Săptămâna Sfântă la Căminul Xaverianum

Îngerașul, Calea Crucii pe Cetățuia și Liturghia „Cina Domnului” sunt trei dintre momentele care au ritmat viața elevilor din Căminul Xaverianum în Săptămâna Sfântă din anul școlar 2016-2017.

Luni, 10 aprilie 2017, în jurul orei 15.00, elevii profilului teologic s-au reunit la Căminul Xaverianum, unde și-au făcut daruri cu ocazia Paștelui. Cu această ocazie, după ce în perioada Postului Mare au jucat Îngerașul, fiecare a știut cine l-a supravegheat și s-a rugat pentru el în acest timp.

Marți, 11 aprilie 2017, un grup de elevi, însoțiți de pr. Claudiu Robu, s-a alăturat unui grup impresionant de tineri din Iași, care s-a rugat Calea Sfintei Cruci pe dealul Cetățuia.

Joi, 13 aprilie 2017, deoarece toată săptămâna la Colegiul Pedagogic s-au făcut cursuri, la ora 18.30 s-a celebrat în Capela Căminului Xaverianum Liturghia „Cina Domnului” pentru cei aproximativ 70 de elevi aflați în Cămin. În cadrul sfintei Liturghii, 12 elevi au primit spălarea picioarelor. Predica, ținută de pr. Petru Tamaș, directorul profilului teologic și al Căminului Xaverianum, le-a ajuns la inimă celor prezenți, care au fost sensibilizați asupra iubirii pe care Isus a pus-o în bucata de pâine pe care o primim atunci când ne împărtășim. După sfânta Liturghie a urmat adorația pe clase/grupuri de elevi, până la miezul nopții.

 

Vineri ne-am întors cu toții în familii, în comunitățile noastre, pentru a trăi sărbătoarea Paștelui.

Patricia Lauș, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *