Sunt fericită: lucrez la o ”catedrală”!

dsc_3059„O zi a întâlnirii cu Dumnezeu care ne vorbeşte”, aşa ar putea fi caracterizată ziua de sâmbătă, 24 noiembrie, când elevii profilului teologic ne-am hrănit sufletul la o zi de reculegere. Noi am fost ajutaţi de cuvintele pline de viață ale părintelui Alois Bulai.

Era ajunul sărbătorii „Cristos, Regele Universului”, la doar o săptămână de începutul unui nou an bisericesc. Gândul nostru zbura deja spre sunetul frumoaselor colinde. Cum era mai potrivit să începem Adventul dacă nu printr-o zi de reculegere? Cei aproximativ 110 elevi de la profilul de teologie romano-catolică al Liceului Pedagogic ,,Vasile Lupu” din Iași s-au adunat încă din zorii zilei în capela Căminului „Xaverianum”.

În această zi minunată a fost alături de noi părintele Alois Bulai, care trudeşte de câțiva ani la traducerea Sfintei Scripturi în limba română. Ne-a încântat cu meditații care au răscolit şi cele mai prăfuite inimi. Cuvintele părintelui au ajuns în adâncul sufletului fiecărui adolescent, care a înţeles că are de construit o catedrala cu propria viaţă. „Sunt fericită: lucrez la o catedrală, nu la o cocioabă” – mărturisea în după-amiaza acelei zile o colegă din clasa a IX-a. Pregătirea venirii lui Isus nu trebuie să fie una superficială, nu se referă doar la pregătirea materială, ci și la o pregătire spirituală. Ziua de reculegere a avut un impact puternic asupra elevilor, care au fost purtaţi în extraordinara lume a Bibliei pentru a descoperi cât este de important să asculţi atunci când Dumnezeu îţi vorbeşte.

Ceea ce a deosebit această zi de altele a fost atmosfera cu totul familială, participarea tuturor elevilor la sfânta Liturghie şi la celelalte activități comune. Totul s-a desfăşurat într-o atmosferă de liniște; fiecare s-a străduit să stea mai mult cu el însuși și cu Dumnezeu.

Alexandra Constantin, cl. a XII-a

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *