În spirit de familie

În spirit de familie a sunat ultimul clopoțel pentru elevii clasei a XII-a de la profilul de teologie romano-catolică „Sf. Tereza” din Iași. Momentul a fost marcat la catedrala romano-catolică „Sf. Fecioară Maria Regină” printr-o Sfântă Liturghie și un moment de împărtășire comunitară.

Catedrala romano-catolică „Sf. Fecioară Maria Regină” din Iași, a răsunat marți, 1 iunie, ora 10.30 de cântările elevilor profilului de teologie din cadrul Colegiului Pedagogic din Iași. Aceștia au participat la Sf. Liturghie, prezidată de PS Iosif Păuleț, prin care i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru acest an școlar, pe cale de a se încheia. Pentru elevii de clasa a XII-a Liturghia aceasta a avut o semnificație specială, deoarece pentru ei a fost o Liturghie de recunoștință pentru ceea ce au primit în toți acești ani. Din altar nu au lipsit preoții colaboratori, actualul diriginte – pr. Claudiu Robu, și dirigintele din clasa a IX-a – pr. Paul Budău. Acesta din urmă a ținut și predica. Invocând exemplul sfântului Iustin, părintele i-a îndemnat pe elevi să nu renunțe niciodată la căutarea adevărului, să rămână înrădăcinați în valorile în care au crescut și, mai ales, să nu uite de Dumnezeu.

La finalul sfintei Liturghii, pr. Petru Tamaș, directorul adjunct al școlii și directorul coordonator al profilului de teologie, a exprimat un cuvânt de recunoștință, unul de încredere în viitor și unul de speranță. PS Iosif Păuleț le-a urat și el succes pe drumul vieții și i-a invitat pe elevi să vorbească tuturor de minunile pe care Dumnezeu le-a făcut în viața lor.

După sfânta Liturghie a urmat un moment de împărtășire comunitară la subsolul catedralei. Elevii și preoții care i-au însoțit în acești ani au putut revedea fotografii și filmulețe din primii ani de liceu, iar apoi fiecare elev de clasa a XII-a a fost invitat să împărtășească cu cei mai mici un gând despre acești ani de liceu și o încurajare pentru colegii mai mici. Au vorbit reprezentanți ai fiecărei clase, precum și diriginții lor. A fost un moment emoționat, care ne-a amintit că suntem o familie, iar acest spirit definește într-adevăr profilul de teologie.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească. Dumnezeu să binecuvânteze fiecare pas al absolvenților noștri, să nu uite cine sunt și încotro merg!

Marta Gârleanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *