2010-2015Evenimente

Zi de îmbogăţire spirituală – 29 noiembrie 2014

zi-de-imbogatire-spirituala-29-11-2014-300x203Am avut privilegiul de a participa la o zi de reculegere în vederea pregătirii Adventului şi pentru întărirea relaţiei noastre cu Dumnezeu. Reculegera a fost ţinută în Căminul Xaverianum de părintele Tiba Felician, la data de 29 noiembrie 2014.

Pentru început, părintele Felician a făcut o prezentare a ceea ce înseamnă o zi de reculegere şi cum decurge aceasta. Textul biblic pentru prima meditaţie a fost bine ales şi bine pregătit, ca noi să înţelegem învăţăturile transmise, făcându-ne conştienţi de acestea.

Luând exemplul „femeii păcătoase”, părintele a pus accentul pe iertare şi recunoaşterea că noi suntem oameni limitaţi, cu multe păcate, iar Dumnezeu ne iubeşte şi ne iartă.

După acest moment, a urmat un timp special în care fiecare a meditat şi a vorbit cu Dumnezeu.

Momentul culminant, sfanta Liturghie, ne-a unit pe toţi în Cristos, trăind un timp de comuniune şi dragoste fraternă, mulţumindu-i lui Isus pentru toate darurile primite. Părintele ne-a amintit că ceea ce se face cu trudă are o mare valoare. Tot în comuniune am avut grijă şi de cele trupeşti, participând apoi la ospăţul pregătit pentru noi.

Cea de a doua meditaţie a zilei a fost plină de sfaturi şi încurajări din partea părintelui pentru o trăire cât mai bună a credinţei în viaţa noastră şi un exemplu demn de urmat pentru cei din jur.

Marius Doboş, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *