Zi de reculegere la Xaverianum: 1 dec. 2011

p1110393Elevii Liceului Catolic „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” împreună cu preoţii coordonatori au avut bucuria de a participa în ziua de 01.12.2011 la o binecuvântată zi de reculegere ţinută de Părintele Cristinel Fodor.

În această zi am avut ocazia să privim în adâncul sufletului nostru şi să medităm asupra a ce se află acolo. Am început această zi prin rugăciunea adresată Duhului Sfânt pentru a ne dărui fiecăruia dintre noi darurile de care avem mare nevoie.

Programul acestei zile a fost împărţit în două etape. În prima etapă ne-a fost prezentată o temă foarte actuală şi importantă: influenţa modei asupra vieţii noastre. După această prezentare  fiecare am avut oportunitatea de a reflecta asupra acestui subiect. Am avut posibilitatea de a ne spovedi si de a face un colocviu spiritual. Prima etapă s-a terminat cu celebrarea Sfintei Liturghii, apoi având loc servirea prânzului. În a doua etapă a zilei de reculegere Părintele Cristinel  a dorit să accentueze influenţa televizorului asupra vieţii noastre.

Ziua de reculegere a fost pentru mine o activitate la care am reuşit să pătrund în sufletul meu şi să privesc spre lucrurile care nu sunt tocmai bune, dar pe care în exterior le accept. Tema despre care s-a vorbit mi s-a părut interesantă şi folositoare în acelaşi timp, iar modul cum a fost prezentată m-a făcut să reflectez asupra comportamentului meu şi asupra felului în care exteriorizez ce sunt cu adevărat. Acest eveniment m-a ajutat să mă opresc puţin în loc şi, ieşind din rutina de fiecare zi, să dau puţin timp şi sufletului meu pentru a realiza că teologia nu înseamnă doar teoria de la şcoală, ci înainte de toate, este viaţa noastră pe care o trăim zi de zi. (CLAUDIA ELEONORA PAL, Clasa a X-a)

Ziua de reculegere a fost o zi specială. De învăţat am avut ce învăţa, căci părintele Cristinel Fodor a vorbit pe înţelesul tuturor. În primul rând, am învăţat că moda este creată de anumiţi oameni pentru a ne influenţa. Mulţi aleg un stil ciudat, doar pentru a ieşi în evidenţă, însă uită de Dumnezeu şi îndreptându-se cu paşi repezi către noile creaţii cad în diferite capcane. Această zi m-a ajutat sa-mi dau seama că, de cele mai multe ori, lucrurile negative se întamplă datorită faptului că lăsăm imaginaţia să lucreze cum nu trebuie, iar îmbrăcămintea sumară dă dureri de cap şi de aici mai este doar un pas până la diferite „catastrofe”. Apoi m-a ajutat să înţeleg de ce TV-ul este  uneori un factor negativ. (IULIANA GABOR, Clasa a XI-a)

Mulţumim colegelor noastre, care au dorit să ne împărtăşească rodul reflecţiilor lor, şi sperăm că această zi a fost de real folos tuturor participanţilor şi ne-a ajutat să fim un pic mai pregătiţi pentru a întâmpina Crăciunul.

Mădălina Lucaci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *