2015-2020Evenimente

Ziua de reculegere, o zi binecuvântată

Aproximativ 110 elevi au participat sâmbătă, 12 decembrie 2015, la ziua semestrială de reculegere organizată la Căminul Xaverianum. Părintele Iosif Iacob, profesor la Facultatea de Teologie din Iași, prin stilul său şi prin mesajul transmis, a reușit să ne captiveze atenția și să ne ajute să descoperim că suntem cu adevărat binecuvântați.

În cursul meditației de dimineață am reflectat asupra tuturor binecuvântărilor cu care Dumnezeu, în marea sa milostivire, ne-a copleşit viaţa. Dacă uneori nu vedem binecuvântarea e pentru că trebuie „şters praful” de pe conştiinţele noastre, căci acesta ne împiedică să vedem bine în afară şi împiedicăm lumina să intre în noi.

În timpul ce urmat, între meditație și sf. Liturghie, am reflectat la gândurile sugerate de părintele și ne-am putut pregăti pentru Solemnitatea Naşterii Domnului făcând experienţa iertării în Sacramentul Spovezii. A urmat apoi sf. Liturghie, care a fost momentul central al zilei.

După „prânzul de familie” de care ne-am bucurat cu toţii, părintele ne-a invitat ca plecând de la ziua de reculegere să devenim „un parfum plăcut”, nu doar să scoatem fum, pentru cei din jurul nostru, cărora să le vorbim prin viaţa noastră despre ceea ce înseamnă a crede în Dumnezeu. Am încheiat ziua de reculegere rugându-ne împreună coroniţa divinei îndurări.

„A fost o zi cu adevărat specială, în care am înţeles că sunt binecuvântată de Domnul şi că trebuie să şterg mai des praful de pe sufletul meu, pentru ca astfel să văd mai bine în afară şi să las lumina harului lui Dumnezeu să intre în mine”, a mărturisit una dintre eleve.

Diana Blaj, clasa a XII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *