ConcursuriPerformanțe

Olimpiada Nationala de Religie – aprilie 2010

În perioada 7-9 aprilie 2010, la Oradea, în judeţul Bihor, s-a desfăşurat prima ediţie oficială a Olimpiadei Naţionale de Religie Catolică, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, după ce, în anul precedent, olimpiada se desfășurase ad experimentum și fusese găzduită de Seminarul Franciscan din Roman, județul Neamț.

Concursul s-a adresat cultului romano-catolic şi greco-catolic din România, pentru clasele de liceu (IX-XII), având două secţiuni: profiluri teoretice, la disciplina Religie, şi profil teologic, la disciplinele Catehism (clasele IX-X) și Studiu biblic (clasele XI-XII).

La acest eveniment au participat elevi din toată ţara, reunind 13 judeţe şi municipiul Bucureşti. Liceul nostru a fost reprezentat de 4 elevi: Ana Maria Dănilă – cl. XII-a, Lavinia-Mădălina Hodoreanu – cl. XI-a, Crina-Mădălina Vârgă – cl. X-a și Silviu Dumea – cl. IX-a. Elevii au fost însoțiți de dra. prof Fulvina Blândă, metodist la ISJ Iași, și de pr. Petre Chelaru, ambii făcând parte din Comisia de elaborare a subiectelor și de corectare a tezelor.

Elevii pregătiți de pr. Felix Roca și de pr. Benone Lucaci s-au întors de la Oradea cu rezultate foarte bune, trei dintre cei patru obținând premii.

Elevii premiați au participat la întoarcere la Gala laureaților, unde au primit aprecieri și din partea doamnei inspector general Liliana Romaniuc.

Episcopia Greco-Catolică de Oradea, care a organizat concursul, a fost o bună gazdă prin primirea făcută, cazare și programele cultural-artistice cu care i-au încântat pe oaspeți.

Pentru imagini de la acest eveniment accesați în meniu Galeria foto, anul 2009-2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *