Ieșire la Grădina Botanică : clasa a IX-a, 2011

img00413Cei 30 de „bobocei” ai Liceului Catolic din Iaşi, împreună cu dirigintele lor, au trăit la început de octombrie câteva ore de bucurie în mijlocul naturii, chiar în Grădina Botanică. Jocul, cântecul, buna dispoziţie, comunicarea au fost ingredientele acelei după-amiezi.

A  spera înseamnă a trăi zilele obişnuite cu o inimă în sărbătoare. Noi trăim în fiecare zi sărbătoarea cunoaşterii, a prieteniei, a creşterii, a bucuriei. Într-un cuvânt trăim în fiecare zi ca o sărbătoare a iubirii.

A spera mai înseamnă şi a da şansa fiecărei zile să fie ea cea mai frumoasă din viaţa ta. Asta am făcut şi noi cu o primă ieşire împreună în Grădina Botanică. Fiind încă la început, aceasta a fost o oportunitate de a ne cunoaşte mai bine, de a ne lăsa timiditatea la o parte şi de a ne simţi ca o mare familie, strânsă în jurul lui Isus şi a părintelui diriginte, pr. Tamicu.

Uneori ne întrebăm dacă mai există oameni „de treabă”, adevăraţi, dar acum ştim sigur: „Da, există!” Există oameni buni, profesori, colegi, prieteni şi fraţi buni, există bucurii şi există frumuseţe. Trebuie doar să le vezi. E aşa de plăcut să vezi în ceilalţi un prieten, să-l priveşti cu drag, să le zâmbeşti, e un semn de bunătate, de înţelepciune! Era o atmosferă de sărbătoare … şi ştim că sărbătoarea noastră nu se sfârşeşte aici, ci ea de-abia acum începe, căci sărbătoarea suntem noi!

Benedicta Toma şi Iuliana Pal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *